Brezplačni e-vodič: Kako postati programer?
Poglej več
Najbolj prodajan tečaj programiranja: WEB DEVELOPMENT 1. Pričetek 28. maja!
Na tečaj

Programiranje iger za mlade: 5 razlogov, zakaj

Programiranje iger je dober začetek, da mlade vpeljete v svet programiranja – ne le, da je zabavno in interaktivno, pač pa tudi poučno! V digitalnem svetu so kompetence programiranja postale nepogrešljive. To je postalo jasno tako podjetjem kot tudi izobraževalnim ustanovam po vsem svetu, saj prepoznavajo pomembnost teh veščin za uspešnost mladih v prihodnosti. Podjetja so vedno bolj ozaveščena o vrednosti IT veščin in iskanju zaposlenih, ki jih dejansko imajo. Razvoj programske opreme in spletnih strani, analiza podatkov, inovacije, produktno razvijanje in digitalni marketing so le nekatera področja, kjer so programerske veščine ključnega pomena.

Mladi, ki se zgodaj naučijo logike programiranja, imajo boljše možnosti za zaposlitev, inovativne hobije ali pa zgolj za utrjevanje logičnih veščin. Programiranje iger je odlična odskočna deska.

Zakaj je dobro znati programiranje iger?

  1. Krepitev kritičnega razmišljanja: Programiranje vključuje reševanje kompleksnih problemov, razbijanje nalog na manjše odseke in prepoznavanje vzorcev. Vse to krepi kritično razmišljanje, ki je dragoceno za številna življenjska področja.
  2. Kreativnost in inovativnost: Programiranje omogoča, da ustvarite nekaj iz nič. Mladi lahko izrazijo svojo kreativnost in razvijajo inovativne rešitve za težave, ki jih zanimajo.
  3. Digitalna pismenost: V svetu, ki je vse bolj digitalen, je razumevanje, kako deluje tehnologija, ključno za uspešno navigacijo. Programiranje pomaga razumeti osnove delovanja programske opreme in računalniških sistemov.
  4. Povečanje zaposljivosti: Svet vedno bolj išče kandidate s programerskimi veščinami. Ne glede na to, ali se bodo vaši otroci odločili za kariero v programiranju ali ne, bodo te kompetence povečale njihove možnosti na trgu dela.
  5. Razumevanje tehnološkega sveta: Mladi bodo v prihodnosti soustvarjali svet, ki bo močno odvisen od tehnologije. Razumevanje, kako delujejo računalniki in splet, jim bo omogočilo, da bolje razumejo svet okoli sebe. Poleg tega lahko popolnoma razumejo, kako je njihov svet računalniških iger zgrajen.
Smartninja_sola_programiranja_tecaji_IMG 8667

Mladi na tak način razumejo, kako deluje sistem, ki ga uporabljajo vsakodnevno – ne glede na to, ali v popoldanskem času igrajo Minecraft, Call of Duty, Fortnite ali pa kaj tretjega, ne glede na to, ali igrajo na računalniku ali pa na igralnih konzolah – razvijanje računalniških iger jim bo dalo znanje, kako je njihov svet zgrajen.

Tečaj Programiranje za mlade – Razvijanje računalniških iger v Unity

Tečaji za programiranje postajajo vedno bolj priljubljeni, saj združujejo izobraževanje in zabavo. Primer je Smartninja tečaj Programiranje za mlade – razvijanje računalniških iger v Unity. Mladi se lahko naučijo programirati, medtem ko ustvarjajo lastne video igre. To je odličen način, kako združiti učenje in kreativnost ter razviti veščine, ki bodo ključne za prihodnost. Pomembnost kompetenc programiranja ni le kratkoročna; gre za dolgoročno naložbo v prihodnost mladih. Prijavite mulca na Programiranje za mlade – Razvijanje računalniških iger v Unity še danes.

Izkoristi akcijo 1+1 gratis!

Ker verjamemo, da delamo dobro, želimo tečaj omogočiti karseda veliko udeležencem. Izkoristite akcijo 1+1 gratis in vaš otrok lahko pripelje še dodatnega prijatelja/ico, bratranca ali sestrično, ali pa kogarkoli drugega. Cena enega tečaja velja za DVE osebi. Ob nakupu tečaja vnesi kodo ZAMLADE in prejmeš 2 tečaja ob nakupu enega.

Nadaljuj z branjem