Brezplačni e-vodič: Kako postati programer?
Poglej več
Prvi korak v svet programiranja: UVOD V RAZVIJANJE SPLETNIH STRANI za 99 EUR!
Na tečaj

FAQ

Pogosto zastavljena vprašanja
Kaj je SmartNinja?

SmartNinja poučuje koristne in praktične IT veščine. Naša misija je, da ljudem pomagamo odkriti in razviti talente ter veščine, ki jim bodo pomagale najti službo ali pa jo celo ustvariti! Organiziramo tečaje temeljev programiranja, razvijanja spletnih aplikacij ter upravljanja s podatkovnimi bazami. Že od leta 2015 nudimo pomembne IT veščine, ki bodočim programerjem in vsem navdušencem nad tehnologijo pomaga priti do programerskega znanja, ki je vse bolj pomemben. 

Katere veščine poučuje SmartNinja?
Naši programi se osredotočajo na osnovne koncepte programiranja, saj je zelo pomembno, da začetnik dobi dobro podlago tega znanja, predno se usmeri v specializacijo v neko konkretno vejo programiranja. Sproti dodajamo nove tečaje in veščine, zato se prijavi na naš newsletter, da ostaneš na tekočem! Po koncu naših tečajev so tečajniki opremljeni z najrazličnejšimi znanji, kot so postavljanje in programiranje spletne strani, spoznavanje s programiranjem za namene industrijskega programiranja, upravljanje in analiziranje podatkov, pisanje SQL stavkov, uporaba AI pri programiranju, zaščita in varnost na internetu, spoznavanje back-end delovanja svetovnega spleta, kot so različni strežniki in spletni gostitelji, programski jeziki Python ter Javascript in React,… 
Kako uporabne so veščine, ki jih pridobim na SmartNinja tečajih?
Naš fokus je na koristnih in uporabnih IT veščinah ter na kvalitetni izvedbi tečajev. Smo v stalnem stiku z mnogimi IT podjetji, ki nam pomagajo oblikovati vsebino glede na njihove potrebe in potrebe trga. Tako vam lahko to znanje pomaga lažje dobiti službo ali pa celo ustvariti svoj posel/startup. Naši tečaji so usmerjeni tudi za posameznike, ki se prijavljajo iz podjetij (B2B), kjer lahko naučeno znanje konkretno vpeljejo v obstoječe delovno mesto za optimizacijo ali napredovanje.
Ali potrebujem kaj predznanja za tečaj Web development 1?
Odvisno od tečaja, vendar pa za osnovni 12-tedenski tečaj programiranja (Web development 1) predznanje ni potrebno. V programu se gre tako skozi osnove front-end razvoja s HTML in CSS, kot tudi skozi osnove back-end programiranja v Pythonu. Načeloma so vsi tečaji Smartninja, ki nimajo v imenu številke 2, primerni za popolne začetnike. Inštruktorji so sposobni programerji z več leti izkušenj, ki jim pomagajo pri uravnavanju hitrosti poučevanja in podajanja snovi. Na voljo so za dodatne informacije in razlage.
Ali moram biti dober/dobra v matematiki, da postanem programer/ka?
Ne, ni potrebno. Večina profesionalnih programerjev pri svojem delu nikoli ne rabi delati nobenih matematičnih izračunov ali kaj podobnega. To je potrebno samo, če se usmeriš v kak bolj specifičen in zahteven del IT sveta, npr. v umetno inteligenco, strojno učenje, razvoj algoritmov, teoretično računalništvo ipd.
Imam že nekaj izkušenj, ali je SmartNinja tečaj primeren zame?
SmartNinja tečaji so primerni za vse, ki hočejo narediti svoje prve korake v programiranje spletnih strani in tudi za tiste, ki hočejo svoje znanje utrditi (ponoviti). Udeležencem, ki hitreje napredujejo, lahko mentorji podajo dodatne naloge in jih naučijo dodatnih znanj. Inštruktorji so sposobni razumeti in uravnavati hitrost poučevanja, zato vas lahko opremijo z dodatnimi nalogami, ki bodo vsekakor prišle prav.
Kako potekajo tečaji programiranja Smartninja?
Tečaji Smartninja (razen, če ne gre za poseben primer) potekajo online v živo z inštruktorjem. Prednost tovrstnih tečajev je, da se jih lahko udeležijo tečajniki od koder koli. Tečaji potekajo v popoldanskih urah, med 5. in 6. uro popoldne, dvakrat tedensko (razen, ko gre za teden programiranja, ki poteka 4x v tednu). Online tečaji se snemajo, zato ni problema, v kolikor kdaj na lekciji preko spleta manjkaš. Inštruktor in sošolci so na voljo za tvoja vprašanja prek Slack kanala, kjer oddajate domače naloge in sprašujete, če se kje zapletete.
Subvencije (oz. povrnitev stroškov) so možne le koncesijskim partnerjem Zavoda za zaposlovanje, kar pa mi žal nismo. Kljub temu pa so naše cene tečajev že v osnovi znižane, če se prijavite po zgodnji (EARLY BIRD) kotizaciji. 
Ali dobim po končanem tečaju certifikat?
Pri SmartNinji izdamo uradni certifikat. Poleg tega udeleženci naših tečajev tekom tečaja ustvarijo arhiv opravljenih projektov, ki služi kot nekakšen dokaz o opravljenem tečaju (GitHub profil, na primer). Certifikat je izdan s strani blagovne znamke Smartninja in podjetja Cluekit, ki ga upravlja, in zagotavlja, da ste prejeli znanje s tečaja. Prav tako lahko opravljen tečaj objavite na Linkedinu pod sekcijo “education”.
Ali lahko plačam tečaj na obroke?
Plačilo na obroke je možno le za tečaj Web Development, v dveh obrokih. Prosim, kontaktiraj nas za več informacij.
Želiš izvedeti več?
Kontaktiraj nas info@smartninja.si ali pa se prijavi na naše e-novice (spodaj)!