Brezplačni e-vodič: Kako postati programer?
Poglej več
Prvi korak v svet programiranja: UVOD V RAZVIJANJE SPLETNIH STRANI za 99 EUR!
Na tečaj

[NOVO] Programiranje za mlade (Razvijanje računalniških iger v Unity)

Programiranje iger je dober začetek, da mlade vpeljete v svet programiranja – ne le, da je zabavno in interaktivno, pač pa tudi poučno! V digitalnem svetu so kompetence programiranja postale nepogrešljive – naj jih mladi pridobijo karseda hitro! 8-tedenski tečaj, kjer se mladi spoznajo z razvojem video iger, Unity orodjem, vizualnim programiranjem (Visual Scripting) ter programiranja v jeziku C# (Visual Studio).

 • 10+ let starosti
 • 8 lekcij po dve šolski uri
 • Enkrat tedensko
 • Lekcije ob sredah ob 17. uri
12 ur
8 srečanj
začetni

Program

Mladi se bodo naučili uporabljati ta hip najbolj popularno orodje za izdelavo video iger: Unity. Ob tem bomo spoznali kako izdelati igro brez kode, torej visual scripting oz. vizualni programski jezik. Ta začetnikom omogoča hitrejše učenje programiranja ter lažji prehod na “pravi” programski jezik: C#. Tekom tečaja bomo izdelali dve čisto pravi igri, ki jih boste lahko pokazali svojim prijateljem ali sošolcem in jo boste lahko igrali skupaj.

Tečaj bo potekal v živo preko interneta oz. bolj natančno preko video konference.

 1. Najprej spoznamo orodje Unity. Sledi načrtovanje projekta – kako ga pripraviti in kako se lotiti. Pričnemo s postavitvijo scene, igralca, ovir.
 2. Uvod v visual scripting oz. vizualni programski jezik. Tukaj pričnemo s programiranjem in dodajanjem logike v igro. Sledi prvi delujoč praktični primer oz. igra!
 3. Uvod v programski jezik C#. Pričnemo programiranje s programskim jezikom C# in orodjem Visual Studio, tukaj naredimo drugi delujoč praktični primer oz. igro.

O tečaju

Predznanje

Udeleženci ne potrebujejo programerskega predznanja, saj se gre v sklopu programa od osnov dalje. Tečaj bo potekal v slovenskem jeziku. Smartninja tečaj je primeren za mlade od 10. leta naprej, vabljeni pa so prav vsi, ki jih zanimajo osnove razvijanja računalniških iger v Unity.

Termini in izvedba e-lekcij

Srečanja bodo potekala preko video konference (video klica), izven srečanj pa bo inštruktor tečajnikom na voljo preko chat platforme Slack.

Termin lekcij

 • Vsako sredo 17.00 – 18:30

Kaj potrebujem pri sebi?

Vsak udeleženec potrebuje računalnik, ki ima vsaj 8GB RAM-a ter solidno internetno povezavo.

Kaj če manjkam na e-srečanju?

Brez skrbi! Vsi tečajniki imajo dostop do naših kurikulumov, kjer imajo pregled vseh lekcij. V kolikor kdaj zamudiš lekcijo, ni problema, saj lahko zamujeno lekcijo predelaš sam.

Prav tako bo inštruktor snemal svoje lekcije, da si lahko lekcijo kasneje še enkrat ogledaš sam, ali pa nadoknadiš zamujeno lekcijo. Inštruktor je vedno na voljo za vprašanja in pomoč pri programiranju.

Bonusi

 • Certifikat o opravljenem tečaju
 • Lekcije online v živo, vsak tečaj ima zagotovljen čas za ponovitev in pregled nalog
 • Omogočen dostop do kurikulumov in video posnetkov lekcij za vedno
 • Vključitev v Slack kanal, kjer z inštruktorjem in tečajniki komunicirate izven časa lekcij
 • 20% popust na vse nadaljnje (neznižane) tečaje Smartninja

167,00 

Datum tečaja
september 2024
Inštruktor
Znan kmalu
Trajanje
12 ur
Število srečanj
8 srečanj
Težavnost
začetni

Izjave naših tečajnikov

"Programiranja sem se prvo lotil sam, doma in šlo je zelo počasi. Potem sem se vpisal na SmartNinja tečaj, kjer sem pridobil ogromno znanja v zelo kratkem času, pa tudi kje in kako se učenja lotiti sam naprej. Zelo mi je všeč, da je znanje, ki ga pridobiš, zelo praktično in uporabno."
"Tečaj Web development 1 res priporočam, saj te na njem naučijo zelo veliko danes uporabnih veščin. Dela se tudi na praktičnih primerih."
"SmartNinja tečaj toplo priporočam tako začetnikom, ki bi radi osvojili osnove programiranja, kot tudi tistim, ki bi radi svoje znanje še nadgradili. Poleg znanja s tečaja odneseš veliko koristnih informacij, ki ti pomagajo pri nadaljnjem učenju in delu."