Prijavi se na najbolj priljubljen tečaj: WEB DEVELOPMENT 1.
Poglej več

[NOVO] Programiranje za mlade (Razvijanje računalniških iger v Unity)

Naučite se osnov izdelovanja video iger! Na 8-tedenskem tečaju boš spoznal/a kako poteka razvoj video iger, katera orodja se pri tem uporabljajo (Unity), vizualno programiranje (Visual Scripting) ter programiranje s programskim jezikom C# (Visual Studio)! Prijavi se na tečaj izdelave video iger, ki te popelje od popolnega začetnika/ce do trdnih osnov programiranja.

8 ur
8 srečanj
začetni

Program

Ali te zanima programiranje? Prijavite se na Smartninja tečaj Programiranje za mlade (Razvijanje računalniških iger v Unity), katerega kurikulum so ustvarili naši Smartninja inštruktorji z večletnimi izkušnjami.

Otroci se bodo naučili uporabljati ta hip najbolj popularno orodje za izdelavo video iger: Unity. Ob tem bomo spoznali kako izdelati igro brez kode, torej visual scripting oz. vizualni programski jezik. Ta začetnikom omogoča hitrejše učenje programiranja ter lažji prehod na “pravi” programski jezik: C#. Tekom tečaja bomo izdelali dve čisto pravi igri, ki jih boste lahko pokazali svojim prijateljem ali sošolcem in jo boste lahko igrali skupaj.

Tečaj bo potekal v živo preko interneta oz. bolj natančno preko video konference.

  1. (front-end) Spoznavanje orodja Unity; kako pripraviti projekt; začetek dela: postavitev scene, igralca, ovir, …
  2. (back-end) Uvod v visual scripting oz. vizualni programski jezik: programiranje in dodajanje logike v igro; prvi delujoč praktični primer oz. igra
  3. (back-end) Uvod v programski jezik C#: programiranje s programskim jezikom C# in orodjem Visual Studio, drugi delujoč praktični primer oz. igra

Predznanje

Udeleženci ne potrebujejo programerskega predznanja, saj se gre v sklopu programa od osnov dalje. Tečaj bo potekal v slovenskem jeziku, kljub temu pa se od udeležencev pričakuje bralno razumevanje angleškega jezika, ki je ključno za vsakega programerja. Smartninja tečaj je primeren za mlade od 10. leta naprej, vabljeni pa so prav vsi, ki jih zanimajo osnove razvijanja računalniških iger v Unity.

Termini in izvedba e-lekcij

Tečaj bo potekal enkrat tedensko po eno uro, vsako sredo od 17. – 18. ure.

Kaj potrebujem pri sebi?

Vsak udeleženec potrebuje računalnik, ki ima vsaj 8GB RAM-a ter solidno internetno povezavo.

Kaj če manjkam na e-srečanju?

Brez skrbi! Vsi tečajniki imajo dostop do naših kurikulumov, kjer imajo pregled vseh lekcij. V kolikor kdaj zamudiš lekcijo, ni problema, saj lahko zamujeno lekcijo predelaš sam.

Prav tako bo inštruktor snemal svoje lekcije, da si lahko lekcijo kasneje še enkrat ogledaš sam, ali pa nadoknadiš zamujeno lekcijo.

Bonusi

  • Certifikat o opravljenem tečaju
  • Lekcije online v živo, vsak tečaj ima zagotovljen čas za ponovitev in pregled nalog
  • Omogočen dostop do kurikulumov in video posnetkov lekcij za vedno
  • Vključitev v Slack kanal, kjer z inštruktorjem in tečajniki komunicirate izven časa lekcij
  • 20% popust na vse nadaljnje (neznižane) tečaje Smartninja
Programiranje za mlade

150,30 

Datum tečaja
23. 10. 2023
Inštruktor
Domen Rajterič
Trajanje
8 ur
Število srečanj
8 srečanj
Težavnost
začetni

Izjave naših tečajnikov

"Programiranja sem se prvo lotil sam, doma in šlo je zelo počasi. Potem sem se vpisal na SmartNinja tečaj, kjer sem pridobil ogromno znanja v zelo kratkem času, pa tudi kje in kako se učenja lotiti sam naprej. Zelo mi je všeč, da je znanje, ki ga pridobiš, zelo praktično in uporabno."
"Tečaj Web development 1 res priporočam, saj te na njem naučijo zelo veliko danes uporabnih veščin. Dela se tudi na praktičnih primerih."
"SmartNinja tečaj toplo priporočam tako začetnikom, ki bi radi osvojili osnove programiranja, kot tudi tistim, ki bi radi svoje znanje še nadgradili. Poleg znanja s tečaja odneseš veliko koristnih informacij, ki ti pomagajo pri nadaljnjem učenju in delu."