Brezplačni e-vodič: Kako postati programer?
Poglej več
Prvi korak v svet programiranja: UVOD V RAZVIJANJE SPLETNIH STRANI za 99 EUR!
Na tečaj

Uvod v izdelavo spletnih strani (HTML in CSS)

Prijavi se na teden programiranja Smartninja, kjer v štirih lekcijah spoznaš z osnove izdelovanja spletnih strani s pomočjo HTML in CSS. Tečaj programiranja, primeren za popolne začetnike, bo vodil izkušeni programerski ninja inštruktor. Odlična odskočna deska, kjer ugotovite, ali vam programiranje ustreza ali ne, pa tudi za nadgradnjo obstočejega znanja o spletu, strežnikih in spletnih straneh! Usvojite preprosto stiliziranje spletnih strani in gradnjo le-teh.

6 ur
4 srečanja
začetni

Program

Nauči se pisanja strukture spletnih strani z jezikom HTML, urejanja izgleda spletne strani z jezikom CSS, delanja CSS razreza (layouts) ter uporabe orodij za razvijalce v brskalniku in odličnega urejevalnika kode Atom.

Ti je vse našteto španska vas? Ne skrbi, tečaj je namenjen popolnim začetnikom, ki jim v samo štirih lekcijah na lep in razumljiv način razjasnimo vse naštete tematike. Tečaj je odlična izbira za vse, ki niso čisto prepričani, ali jim programiranje ustreza, ali ne.

Lekcija 1: HTML in svetovni splet (www)
Lekcija 2: Uvod v CSS
Lekcija 3: CSS layouti in flexbox
Lekcija 4: Bootstrap, HTML in CSS templates

Predznanje

Zahtevano ni nobeno predznanje, saj je tečaj namenjen popolnim začetnikom pri izdelavi spletnih strani.

Termini in izvedba e-lekcij

Lekcije tečaja bodo izvedene v živo preko interneta – video konferenca (oz. video klic).

V prvi polovici tečaja se bomo spoznali s HTML jezikom za strukturiranje spletnih strani, orodji za razvijalce in urejevalnikom kode Atom ter naredili svojo prvo spletno stran. V drugi polovici pa bomo svoje pridobljeno HTML znanje nadgradili s CSS formatiranjem in oblikovanjem, ter naredili še dve novi spletni strani, med drugim tudi kopijo izgleda Googla.

Kaj potrebujem pri sebi?

Vsak udeleženec potrebuje računalnik, ki ima vsaj 4GB RAM-a ter solidno internetno povezavo.

Srečanja tečaja bodo potekala preko video konference (video klica), izven srečanj pa bo inštruktor tečajnikom na voljo preko chat platforme Slack.

Kaj če manjkam na e-srečanju?

Brez skrbi! Vsi tečajniki imajo dostop do naših kurikulumov, kjer imajo pregled vseh lekcij. V kolikor kdaj manjkaš, ni problema, saj lahko zamujeno lekcijo predelaš sam.

Prav tako bo inštruktor snemal svoje lekcije, da si lahko lekcijo kasneje še enkrat ogledaš sam, ali pa nadoknadiš zamujeno lekcijo.

Bonusi

  • Certifikat o opravljenem tečaju
  • Brezplačni 4-mesečni dostop do JetBrains Academy učnih materialov, s pomočjo katerih lahko nadgrajuješ znanje še dolgo po tem, ko zaključiš tečaj
  • Lekcije online v živo, vsak tečaj ima zagotovljen čas za ponovitev in pregled nalog
  • Omogočen dostop do kurikulumov in video posnetkov lekcij za vedno
  • Vključitev v Slack kanal, kjer z inštruktorjem in tečajniki komunicirate izven časa lekcij
  • 20% popust na vse nadaljnje (neznižane) tečaje Smartninja
uvod_v_html_in_css

99,00 

Datum tečaja
September 2024
Inštruktor
Znan kmalu
Trajanje
6 ur
Število srečanj
4 srečanja
Težavnost
začetni

Izjave naših tečajnikov

"Programiranja sem se prvo lotil sam, doma in šlo je zelo počasi. Potem sem se vpisal na SmartNinja tečaj, kjer sem pridobil ogromno znanja v zelo kratkem času, pa tudi kje in kako se učenja lotiti sam naprej. Zelo mi je všeč, da je znanje, ki ga pridobiš, zelo praktično in uporabno."
"Tečaj Web development 1 res priporočam, saj te na njem naučijo zelo veliko danes uporabnih veščin. Dela se tudi na praktičnih primerih."
"SmartNinja tečaj toplo priporočam tako začetnikom, ki bi radi osvojili osnove programiranja, kot tudi tistim, ki bi radi svoje znanje še nadgradili. Poleg znanja s tečaja odneseš veliko koristnih informacij, ki ti pomagajo pri nadaljnjem učenju in delu."