Brezplačni e-vodič: Kako postati programer?
Poglej več
Prvi korak v svet programiranja: UVOD V RAZVIJANJE SPLETNIH STRANI za 99 EUR!
Na tečaj

FAQ

Pogosto zastavljena vprašanja
Kaj je SmartNinja?

SmartNinja poučuje koristne in praktične IT veščine. Naša misija je, da ljudem pomagamo odkriti in razviti talente ter veščine, ki jim bodo pomagale najti službo ali pa jo celo ustvariti! Organiziramo tečaje temeljev programiranja, razvijanja spletnih aplikacij ter upravljanja s podatkovnimi bazami.

Katere veščine poučuje SmartNinja?
Naši programi se osredotočajo na osnovne koncepte programiranja, saj je zelo pomembno, da začetnik dobi dobro podlago tega znanja, predno se usmeri v specializacijo v neko konkretno vejo programiranja. Sproti dodajamo nove tečaje in veščine, zato se prijavi na naš newsletter, da ostaneš na tekočem! 🙂
Kako uporabne so veščine, ki jih pridobim na SmartNinja tečajih?
Naš fokus je na koristnih in uporabnih IT veščinah ter na kvalitetni izvedbi tečajev. Smo v stalnem stiku z mnogimi IT podjetji, ki nam pomagajo oblikovati vsebino glede na njihove potrebe in potrebe trga. Tako vam lahko to znanje pomaga lažje dobiti službo ali pa celo ustvariti svoj posel/startup.
Ali potrebujem kaj predznanja za tečaj Web development 1?
Odvisno od tečaja, vendar pa za osnovni 12-tedenski tečaj programiranja (Web development 1) predznanje ni potrebno. V programu se gre tako skozi osnove front-end razvoja s HTML in CSS, kot tudi skozi osnove back-end programiranja v Pythonu.
Ali moram biti dober/dobra v matematiki, da postanem programer/ka?
Ne, ni potrebno. Večina profesionalnih programerjev pri svojem delu nikoli ne rabi delati nobenih matematičnih izračunov ali kaj podobnega. To je potrebno samo, če se usmeriš v kak bolj specifičen in zahteven del IT sveta, npr. v umetno inteligenco, strojno učenje, razvoj algoritmov, teoretično računalništvo ipd.
Imam že nekaj izkušenj, ali je SmartNinja tečaj primeren zame?
SmartNinja tečaji so primerni za vse, ki hočejo narediti svoje prve korake v programiranje spletnih strani in tudi za tiste, ki hočejo svoje znanje utrditi (ponoviti). Udeležencem, ki hitreje napredujejo, lahko mentorji podajo dodatne naloge in jih naučijo dodatnih znanj.
Ali se lahko tečaja udeležim preko spleta (video konferenca)?
Da, ponujamo tudi tečaje, ki potekajo “online”, preko video klicev. Prednost tovrstnih tečajev je, da se jih lahko udeležijo tečajniki od koder koli, ne le tisti, ki živijo v Ljubljani ali Mariboru. Tečajnik tako prihrani na času in vožnji. Obenem pa se online tečaji tudi snemajo, zato ni problema, v kolikor kdaj na lekciji preko spleta manjkaš.
Ali mi lahko Zavod za zaposlovanje subvencionira tečaj?
Subvencije (oz. povrnitev stroškov) so možne le koncesijskim partnerjem Zavoda za zaposlovanje, kar pa mi žal nismo. Kljub temu pa so naše cene tečajev že v osnovi znižane, če se prijavite po zgodnji (EARLY BIRD) kotizaciji.
Ali dobim po končanem tečaju certifikat?
Pri SmartNinji ne izdajamo uradnega certifikata. Udeleženci naših tečajev tekom tečaja ustvarijo arhiv opravljenih projektov, ki služi kot nekakšen dokaz o opravljenem tečaju. Prav tako udeležencem, ki se želijo zaposliti v IT podjetju ponujamo možnost vpisa v našo bazo iskalcev zaposlitve, kjer si lahko uredijo svoj programerski CV. Do teh profilov dostopajo naša partnerska IT podjetja in morebiti kontaktirajo naše udeležence za razgovor za službo.
Ali lahko plačam tečaj na obroke?
Plačilo na obroke je možno. Prosim, kontaktiraj nas za več informacij.
Želiš izvedeti več?
Kontaktiraj nas prek kontaktnega obrazca ali pa se prijavi na naše e-novice (spodaj)!