Brezplačni e-vodič: Kako postati programer?
Poglej več
Odličen uvod v programiranje: SPOMLADANSKI TEDEN PROGRAMIRANJA ZA 99 EUR!
Na tečaj

Programiranje za ženske

Tudi dekleta smo aktivne soustvarjalke sveta tehnologije! Ta tečaj je namenjen vsem, ki ste si vedno želele odkriti moč programiranja. S skupnimi močmi bomo odpirale vrata priložnostim v svetu tehnologije – s programskim jezikom Python.

Na tečaju Programiranja za ženske v Pythonu se naučiš osnov programiranja in lahko postaneš programerka! Nauči se osnovnih konceptov programiranja, ki so enaki v vseh programskih jezikih. Po tečaju ti ne bo težko preklopiti na nek drug programski jezik. Tečaj predstavlja odličen uvod v programiranje in ti daje dobro osnovo za nadaljno usmeritev v bodisi spletni razvoj, mobilne aplikacije ali kaj tretjega.

12 ur
8 srečanj
začetni

Program

Tečaj Programiranje za ženske je odlična odskočna deska v svet programiranja. Tekom tečaja izdelaš kar 10 različnih programerskih projektov za v svoj portfelj, s katerimi utrjuješ znanje in jih lahko nato tudi vključiš v svoj CV! Ti projekti ti dajo odlično podlago, s katero lahko nato izdeluješ lastne programe in skripte.

Za zaključni projekt tečaja pa se izdela zelo zanimiv Python program, s katerim zlahka iz neke spletne strani pobereš željene podatke prek API vmesnika. To je zelo uporabno za izdelavo programov s področja financmarketinga oz. kjerkoli, kjer moraš na spletu najti podatke in jih nato obdelati.

Urnik tečaja:

 • 1. lekcija: Uvod v Python in razvojno okolje
 • 2. lekcija: Pogoji in zanke
 • 3. lekcija: Seznami, boolean in še druga For zanka
 • 4. lekcija: Funkcije in testiranje
 • 5. lekcija: Objektno-orientirano programiranje (OOP)
 • 6. lekcija: JSON & API
 • 7. lekcija: Grafični uporabniški vmesnik (GUI)
 • 8. lekcija: Zaključek

Predznanje

Udeleženke ne potrebujejo programerskega predznanja, saj se gre v sklopu programa od osnov dalje. Tečaj bo potekal v slovenskem jeziku, kljub temu pa se od udeleženk pričakuje bralno razumevanje angleškega jezika, ki je ključno za vsakega programerja.

Termini in izvedba e-lekcij

Tečaj poteka dvakrat tedensko (skupno 8 srečanj po 2 šolski uri). Srečanja tečaja Programiranje za ženske bodo potekala preko video konference (video klica), izven srečanj pa bo inštruktor tečajnicam na voljo preko chat platforme Slack.

Termin lekcij

 • Vsak torek in sreda od 18:00 – 19:30

Kaj potrebujem pri sebi?

Vsaka udeleženka potrebuje računalnik, ki ima vsaj 4GB RAM-a ter solidno internetno povezavo.

Kaj če manjkam na e-srečanju?

Brez skrbi! Vse imate dostop do našega t.i. Student Dashboarda, kjer imajo pregled vseh lekcij. V kolikor kdaj manjkaš, ni problema, saj lahko zamujeno lekcijo predelaš sama.

Prav tako bo inštruktor snemal svoje lekcije, ter jih delil z manjkajočimi tečajnicami, da si bodo lahko lekcijo kasneje ogledali same.

Bonusi

 • Certifikat o opravljenem tečaju
 • Brezplačni 4-mesečni dostop do JetBrains Academy učnih materialov, s pomočjo katerih lahko nadgrajuješ znanje še dolgo po tem, ko zaključiš tečaj
 • Lekcije online v živo, vsak tečaj ima zagotovljen čas za ponovitev in pregled nalog
 • Omogočen dostop do kurikulumov in video posnetkov lekcij za vedno
 • Vključitev v Slack kanal, kjer z inštruktorjem in tečajniki komunicirate izven časa lekcij
 • 20% popust na vse nadaljnje (neznižane) tečaje Smartninja
programiranje_za_zenske

169,15 

Datum tečaja
junij 2024
Inštruktor
Neja Babič
Trajanje
12 ur
Število srečanj
8 srečanj
Težavnost
začetni

Izjave naših tečajnikov

"Programiranja sem se prvo lotil sam, doma in šlo je zelo počasi. Potem sem se vpisal na SmartNinja tečaj, kjer sem pridobil ogromno znanja v zelo kratkem času, pa tudi kje in kako se učenja lotiti sam naprej. Zelo mi je všeč, da je znanje, ki ga pridobiš, zelo praktično in uporabno."
"Tečaj Web development 1 res priporočam, saj te na njem naučijo zelo veliko danes uporabnih veščin. Dela se tudi na praktičnih primerih."
"SmartNinja tečaj toplo priporočam tako začetnikom, ki bi radi osvojili osnove programiranja, kot tudi tistim, ki bi radi svoje znanje še nadgradili. Poleg znanja s tečaja odneseš veliko koristnih informacij, ki ti pomagajo pri nadaljnjem učenju in delu."