Brezplačni e-vodič: Kako postati programer?
Poglej več
Prvi korak v svet programiranja: UVOD V RAZVIJANJE SPLETNIH STRANI za 99 EUR!
Na tečaj

[BUNDLE] Web Development 1 + 2

Nauči se izdelovanja spletnih strani in spletnih aplikacij v programskem jeziku Python in JavaScript! Začetni in napredni tečaj Python in Javascript. Na dveh 12-tedenskih tečajih se boš spoznal/a s trdnimi temelji programiranja v Pythonu, po nekajtedenskem premoru pa te čaka še napredno znanje podatkovnih baz in programiranja v JavaScript-u. Prijavi se na tečaj spletnega programiranja (Web Developmenta), ki te popelje od popolnega začetnika/ce do trdnih osnov programiranja.

Na voljo je BUNDLE tečajev Web Development 1 in 2, s katerim privarčuješ 20%.

Za tečaje Web Development 1 in 2 se odločajo začetniki, ki jih močno zanima programiranje in potrebujejo znanje na področju web developmenta v službi (komuniciranje s programerji, razumevanje njihovega delovanja), za popoldanski hobi (izdelava spletnih strani, podajanje programerskega znanja), za novo znanje (urjenje v novih veščinah), ali pa imajo v načrtu zamenjati karierno pot in postati junior developer (oba tečaja sta skupaj s trdno voljo zadosti za entry-level developerja v podjetjih. S pomočjo Smartninje lahko na koncu pridobiš tudi relevantne kontakte za novo službo, saj smo znanci večih visokotehnoloških podjetij, ki iščejo junior developerje).

72 ur
48 srečanj
začetni

Program

Web Development 1 (Python):

Web Development oziroma spletno razvijanje sestoji iz dveh osnovnih konceptov: Front-end development in Back-end development. Tečaj je razdeljen na tri sklope.

 • Prvi del: Front-end development

Vsakdo naredi svoje prve korake v svet spletnih strani s front-end jeziki HTML in CSS. Ob tem boš spoznal/a še popularno CSS ogrodje Bootstrap ter si začel/a graditi svoj programerski CV z GitHubom.

 • Drugi del: Osnove programiranja v Pythonu

Spoznal/a boš osnove programiranja v Pythonu, ki je zaradi svoje čiste in elegantne sintakse eden izmed najbolj priljubljenih programskih jezikov.

 • Tretji del: Back-end development s Pythonom

Vsaka (resna) spletna stran potrebuje poleg front-enda tudi back-end. Tega bomo izgradili s pomočjo Pythona ter spletno stran naložili na Heroku spletno gostovanje (Amazon Web Services – AWS).

Tekom tečaja boš sprogramiral/a več kot 20 manjših projektov, s katerimi boš nabral/a začetno programersko kilometrino ter jih lahko vključil/a v svoj programerski CV na GitHubu.

Web Development 2 (JavaScript):
 • Prvi del: Načrtovanje podatkovnih baz

V prvem delu spoznaš relacijske podatkovne baze, kako poizvedovati po njih z SQL stavki ter kako jih pravilno načrtovati. Izrazi, kot so: “one-to-many”, “glavni ključ” in “JOIN” ti bodo po tem delu tečaja mala malica. V tem delu narediš načrte za 10 različnih podatkovnih baz in jih zgradiš z SQL stavki. Na ta način dobro natreniraš pravilno načrtovanje baz, kar je ključno znanje za praktično vsak resen programerski projekt.

 • Drugi del: Napredni web development koncepti

V Web development 1 spoznaš osnove HTML, CSS, Pythona ter spletnega razvoja (web development). Na Web development 2 pa se spoznamo z naprednejšimi tematikami v spletnem razvoju:

 • Background tasks
 • CRON jobs
 • Task queues
 • CSRF
 • Memcache/Redis
 • Pošiljanje emailov iz spletne aplikacije itd.
 • Cookies
 • itd.

Če ti večina zgoraj omenjenih pojmov ni poznanih, brez skrbi. Na tečaju jih bomo dodobra spoznali ter praktično implementirali v projekt, ki se ga bo gradilo tekom tečaja.

 • Tretji del: JavaScript

V zadnjem delu boš spoznal/a JavaScript, ki ti pomaga narediti front-end spletne aplikacije bolj interaktiven. Naučili se bomo, na primer, kako preverjati podatke, ki jih v obrazce vpisujejo uporabniki, kako delati asinhrone GET in POST zahteve ter kako implementirati koristne JS knjižnice. Znanje osnov JavaScripta, ki ga dobiš na tem tečaju, ti lahko služi kot dobra podlaga za uporabo JS frameworkov (kot so npr. React, Vue.js ipd.).

Predznanje

Programersko predznanje ni potrebno, saj se gre v sklopu programa od osnov dalje. Tečaj bo potekal v slovenskem jeziku, kljub temu pa se od udeležencev pričakuje bralno razumevanje angleškega jezika, ki je ključno za vsakega programerja.

Termini in izvedba e-lekcij

Z nakupom bundla imaš do stop do dveh tečajev Web Development, začetnega in nadaljevalnega, ki potekata ločeno. Prvi poteka 12 tednov, z nekajtedenskim zamikom pa poteka še drugi, prav tako 12 tednov. Srečanja tečaja bodo potekala preko video konference (video klica), izven srečanj pa bo inštruktor tečajnikom na voljo preko chat platforme Slack.

Termin lekcij

 • Vsak torek in četrtek od 17:00 – 18:30

Kaj potrebujem pri sebi?

Vsak udeleženec potrebuje računalnik, ki ima vsaj 8GB RAM-a ter solidno internetno povezavo.

Kaj če manjkam na e-srečanju?

Brez skrbi! Vsi tečajniki imajo dostop do naših kurikulumov, kjer imajo pregled vseh lekcij. V kolikor kdaj manjkaš, ni problema, saj lahko zamujeno lekcijo predelaš sam.

Prav tako bo inštruktor snemal svoje lekcije, da si lahko lekcijo kasneje še enkrat ogledaš sam, ali pa nadoknadiš zamujeno lekcijo.

Bonusi

 • Certifikat o opravljenem tečaju
 • Brezplačni 4-mesečni dostop do JetBrains Academy učnih materialov, s pomočjo katerih lahko nadgrajuješ znanje še dolgo po tem, ko zaključiš tečaj
 • Lekcije online v živo, vsak tečaj ima zagotovljen čas za ponovitev in pregled nalog
 • Omogočen dostop do kurikulumov in video posnetkov lekcij za vedno
 • Vključitev v Slack kanal, kjer z inštruktorjem in tečajniki komunicirate izven časa lekcij
 • 20% popust na vse nadaljnje (neznižane) tečaje Smartninja

798,40 

Datum tečaja
27. 8. in december 2024
Inštruktor
Znan kmalu
Trajanje
72 ur
Število srečanj
48 srečanj
Težavnost
začetni

Izjave naših tečajnikov

"Programiranja sem se prvo lotil sam, doma in šlo je zelo počasi. Potem sem se vpisal na SmartNinja tečaj, kjer sem pridobil ogromno znanja v zelo kratkem času, pa tudi kje in kako se učenja lotiti sam naprej. Zelo mi je všeč, da je znanje, ki ga pridobiš, zelo praktično in uporabno."
"Tečaj Web development 1 res priporočam, saj te na njem naučijo zelo veliko danes uporabnih veščin. Dela se tudi na praktičnih primerih."
"SmartNinja tečaj toplo priporočam tako začetnikom, ki bi radi osvojili osnove programiranja, kot tudi tistim, ki bi radi svoje znanje še nadgradili. Poleg znanja s tečaja odneseš veliko koristnih informacij, ki ti pomagajo pri nadaljnjem učenju in delu."