Brezplačni e-vodič: Kako postati programer?
Poglej več
Pričnemo kmalu: Programiranje za začetnike
Na tečaj

Zaposlitve v programiranju: leto 2022

Novo leto prinaša nove karierne priložnosti v programerskem svetu. Na kup smo nanizali kar nekaj zanimivih programerskih služb, kjer je bil glavni kriterij 1. solidna plača, 2. dobri pogoji za delo in 3. zanimivost opisanega delovnega mesta. Morda te čaka nova služba v programiranju! Pri prehodu na novo delovno mesto bodi pazljiv na zgornje kriterije, saj boljša plača ne pomeni nujno boljšega work-life balance-a in fleksibilnosti pri delu, ki je dandanes še kako pomembna. Pa poglejmo, katere programerske službe nas čakajo v 2022!

Softnet

Softnet je regionalni ponudnik telekomunikacijskih storitev, ki v Sloveniji deluje že skoraj 30 let, deluje pa v 17 državah po svetu. Med sodelavce vabijo programerja, izkušenega v PHP, Java in Javascript programskem jeziku, dobrodošlo pa je tudi poznavanje na področju podatkovnih baz v MySQL in Redis.

PROGRAMER SPLETNIH APLIKACIJ

FlawlessCode

FlawlessCode je podjetje, ki razvija programsko opremo, z več kot 30 zaposlenimi. Delujejo predvsem s poslovnimi partnerji iz tujine.

RAZVOJNI INŽENIR – PROGRAMER JAVA

NLB

Nova ljubljanska banka med svoje vrste vabi cloud sistemskega inženirja. Ključne naloge predstavljajo pomoč pri vzpostavljanju infrastrukture, načrtovanje, implementacija in upravljanje oblačnih sistemov v Microsoft Azure v različnih platformah in tehnologijah.

CLOUD SISTEMSKI INŽENIR

Ministrstvo za obrambo

Ministrstvo za obrambo išče sodelavca na področju informacijske tehnologije, saj pospešeno razvijajo področje kibernetske obrambe. Preveri zanimivo delovno mesto!

DELO NA PODROČJU INFORMACIJSKE TEHNOLOGIJE IN KIBERNETSKE OBRAMBE

Zemanta

Zemanta je podjetje, ki naročnikom ponuja najbolj napredno oglaševalsko platformo na svetu. V svoje kroge vabijo več programerjev, ki bodo z veseljem vstopili v marketinško-programerski svet.

SENIOR FRONTEND INŽENIR
SENIOR BACKEND INŽENIR
SRE/DevOps/MLOps INŽENIR
PODATKOVNI ANALITIK
BACKEND INŽENIR
FULL STACK INŽENIR

Charter itinerary

Podjetje, ki je luč sveta ugledalo poleti 2021, je skokovito naraslo. Njihov produkt, itinerarje za yachting charterje, uporabljajo že štirje največji superyacht charter ponudniki. V svoje (remote) kroge vabijo developerja za polovični delovni čas.

JAVASCRIPT DEVELOPER

O stanju na trgu programiranja je veliko zapisanega s strani Mihe Medvena v blog zapisu, ki se je lotil raziskave o plačah med programerji v Sloveniji, nedavno pa je v svojem vlogu tudi izpostavil, da je na programerskem trgu še veliko za postoriti. Medtem ko se zaposlovalci borijo z zadrževanjem in iskanjem programerjev zaradi velike izbire služb, se na drugi strani programerji kar “kopajo” v ponudbi zaposlitev na trgu dela. To si zagotovo opazil že na podlagi tega blog zapisa, kajne? Če je programerski svet zate še nekaj nedostopnega, ampak bi želel začeti kariero v tej smeri, ne spusti blog zapisa o tem, kako postati Web developer v 2022.

Nadaljuj z branjem

 • Rezultati ankete! Plače slovenskih programerjev v 2023

  Kot že vrsto let do sedaj, je tudi letos programer Miha Medven izvedel svojo tradicionalno anketo med slovenskimi programerkami in programerji, kjer je ugotovil kar nekaj zanimivih stvari. V ospredju…
 • Zaposlitve v programiranju: november 2023

  Pa smo vstopili v november! Mesec ni znan le po barvitih jesenskih listih, ampak tudi kot čas, ko se odprejo nove priložnosti za tiste, ki si želijo zgraditi kariero v…
 • Nočne more programerjev – 6 strašljivih situacij

  Nekje med vrsticami kode, naprednimi algoritmi in velikimi količinami popite kave se skrivajo prave nočne more programerjev. Čeprav se morda zdijo trdni in neustrašni, se vsi skrivajo pred nečim, kar…
 • Programiranje iger za mlade: 5 razlogov, zakaj

  Programiranje iger je dober začetek, da mlade vpeljete v svet programiranja - ne le, da je zabavno in interaktivno, pač pa tudi poučno! V digitalnem svetu so kompetence programiranja postale…