Brezplačni e-vodič: Kako postati programer?
Poglej več
Prvi korak v svet programiranja: UVOD V RAZVIJANJE SPLETNIH STRANI za 99 EUR!
Na tečaj

Zakaj se učiti Pythona v letu 2024?

Python je eden najbolj priljubljenih programskih jezikov na svetu zaradi svoje enostavnosti in vsestranskosti. Uporablja se na različnih področjih, kar dokazuje njegovo priljubljenost in uporabnost v številnih industrijah. Ne glede na to, ali je programiranje nekaj, kar bi želeli v življenju početi, ali ne – vsestranskost Pythona občutimo v ključnih panogah, kot je farmacija, strojništvo, zdravstvo, finance, bančništvo in zavarovalništvo, javna uprava, njegovo znanje pa je primerno za vodje produktov in projektov, podatkovne analitike, zaposlene v marketingu in prodaji in še in še. Tukaj je nekaj ključnih razlogov, zakaj je učenje Pythona odlična izbira v letu 2024. Dodali smo tudi praktične primere.

Vsestranskost

Python se uporablja na različnih področjih, od razvoja spletnih aplikacij do znanstvenih raziskav in umetne inteligence (AI). Z njim lahko razvijate v največji meri:

  • spletne strani,
  • aplikacije,
  • analitična orodja
  • in še in še.

Na primer, z uporabo Django ali Flask frameworka lahko ustvarite robustne spletne aplikacije.

Enostavnost učenja

Sintaksa Pythona je preprosta in berljiva, kar olajša učenje. To pomeni, da lahko začetniki hitro osvojijo osnove programiranja. Največkrat se pošalijo, da ni nepotrebnih semicolonov ;. Na primer, koda za izpis “Hello, World!” je le print("Hello, World!"). Pri Javascriptu je že več sintaks: console.log("Hello World!");.

Povpraševanje na trgu

Podjetja iščejo Python razvijalce za različne projekte, saj je povpraševanje po programerjih, ki obvladajo Python, še naprej v porastu. Podjetja, kot so Google in NASA, uporabljajo Python za analizo podatkov in razvoj aplikacij. Povprečna plača za Python razvijalca je ena najvišjih v industriji IT.

Inovacije v AI

Python je ključni jezik v razvoju umetne inteligence in strojnega učenja. Z uporabo knjižnic, kot sta TensorFlow in Keras, lahko razvijate in trenirate nevronske mreže za prepoznavanje slik in druge naloge AI. Na primer, z uporabo TensorFlow lahko ustvarite model za prepoznavanje obrazov.

Aplikacije IoT

Internet stvari (IoT) postaja vse bolj pomemben, Python pa je odlično orodje za razvoj aplikacij in rešitev za IoT naprave. MicroPython omogoča razvoj aplikacij za mikrokontrolerje, kar omogoča hitro prototipiranje IoT naprav.

Skupnost, podpora in učni viri

Python ima ogromno in aktivno skupnost, ki nudi pomoč in podporo skozi forume, bloge in spletne tečaje. To omogoča hitro reševanje težav in izmenjavo znanja. Na primer, spletna mesta, kot je Stack Overflow, ponujajo odgovore na različna vprašanja o Pythonu. Na tak način lahko naučeno preverite in se pozanimate o apliciranju Pythona v vsakdan. Na voljo je tudi veliko virov za učenje Pythona, vključno s spletnimi tečaji, knjigami, vadnicami in video lekcijami.

Smartninja ponuja celovit tečaj Python za začetnike, ki vas bo popeljal od osnov do naprednih tem, ki bodo služile kot odličen uvod v svet programiranja, ne glede na programski jezik, ki ga potrebujete.

Dostopnost

Python je odprtokoden, kar pomeni, da je brezplačen za uporabo in razvoj. To spodbuja inovacije in prispevanje k razvoju jezika s strani skupnosti. Na primer, lahko prispevate k odprtokodnim projektom na GitHubu. Morda se še ne zavedate, a kmalu boste hvaležni prijaznim programerjem, ki svoje kode zastonj delijo po spletu.

Prenosljivost in razširljivost

Python kode so združljive z več platformami in se lahko integrirajo z drugimi programskimi jeziki, kot sta Java in C/C++. Na primer, pogosta je integracija Python kode z obstoječim C++ projektom za izboljšanje funkcionalnosti.

Usmerjenost v prihodnost in “stabilnost”

Kmalu boste videli, da obstaja veliko programskih jezikov, a le nekateri na koncu niso muhe enodnevnice. Python je ključen jezik za tehnologije v prihodnosti, kot so strojno učenje, podatkovna znanost in avtomatizacija. Četudi se lahko trend spremeni in se pojavi nov programski jezik, pa Python omogoča konkretne osnove in simpatično sintakso, ki vam bo prišla prav pri učenju drugih programskih jezikov.

Z učenjem Pythona boste vedno korak pred drugimi in pripravljeni na tehnološke trende! Python je vsestranski jezik, ki ga uporabljajo profesionalci v različnih industrijah.

Ne glede na to, ali želite začeti kariero v IT, izboljšati svoje programerske spretnosti ali se naučiti avtomatizacije vsakodnevnih opravil, je Python odlična izbira. Učenje tega jezika je odlična naložba v prihodnost! 

Pridružite se nam na tečaju Python za začetnike in začnite svojo pot v svet programiranja z izkušenim inštruktorjem!

Nadaljuj z branjem