Brezplačni e-vodič: Kako postati programer?
Poglej več
Odličen uvod v programiranje: SPOMLADANSKI TEDEN PROGRAMIRANJA ZA 99 EUR!
Na tečaj

Z Ustvarjalnikom učimo dijake programiranja

Skupaj s pospeševalnikom mladinskega podjetništva Ustvarjalnikom bomo v marcu začeli skupni program učenja programiranja za dijakinje in dijake. S programom želimo pomagati mladim pridobiti veščine, ki jim omogočajo kariero v poklicih 21. stoletja. Že 21. in 22. marca organiziramo prvi Ustvarjalnikov vikend programiranja namenjen programerskim začetnikom.

Boljše zaposlitvene možnosti

“S praktičnim učenjem IT veščin želimo dopolniti znanje, ki ga dijaki pridobijo v tradicionalnem šolskem sistemu ter tako izboljšati njihove zaposlitvene možnosti, ko se bodo podali na trg dela”, pravi Matej Ramuta iz SmartNinje. Poleg tečajev programiranja bodo kasneje ponudili tudi tečaje grafičnega oblikovanja ter elektronike z mikrokrmilniki Arduino. “Na tečajih kontrolnih nalog ne bo. Šteje le to, kar dijak tekom izobraževanja ustvari oziroma sprogramira in kaj se ob tem nauči.”

Spodbujanje kreativnosti in podjetnosti

Ustvarjalnik že vrsto let organizira podjetniške delavnice, na katerih dijaki razvijajo svoje podjetniške ideje. Kot pravi Matija Goljar, vodja Ustvarjalnika, je veliko teh idej mobilnih ali spletnih aplikacij, kjer pa imajo mladi, zaradi pomanjkanja tehničnega znanja, težavo idejo realizirati. S tečaji IT veščin bodo tako dijakom pomagali priti do potrebnih tehničnih znanj, ter spodbudili njihovo kreativnost.

Prvi tečaj že v marcu

V novih prostorih Ustvarjalnika bo tako marca potekal prvi dijaški Vikend programiranja, na katerem bodo udeleženci spoznali in naredili svoje prve projekte v HTML in CSS, ter tako ugotovili, ali jih programiranje zanima in veseli. V aprilu pa bo sledil dvomesečni tečaj, kjer se bodo dijaki naučili programirati s PHP ter uporabljati WordPress, najbolj priljubljeno platformo za postavljanje spletnih strani. Poleg podjetniških idej, ki jih bodo dijaki s temi veščinami lahko realizirali, bo pridobljeno znanje tudi dobra predpriprava za tiste, ki se po srednji šoli želijo vpisati na študij računalništva. Prijave so že odprte na naši spletni strani.

Nadaljuj z branjem