Prijavi se na najbolj priljubljen tečaj: WEB DEVELOPMENT 1.
Poglej več

Spretnosti, ki ti bodo pomagale do zaposlitve

Predstavljamo nekaj spretnosti, ki te kot kandidata za zaposlitev postavijo v ospredje.

Prilagodljivost

Za full-stack razvijalce je, kot slišimo iz vseh strani, veliko povpraševanja. Če si začetnik ali menjaš kariero, je lahko tvoj pristop k delu in ekipi tista prednost, ki naredi razliko.
Podjetja dajejo prednost kandidatom z željo po učenju, takim, ki želijo biti del rešitve, se znajo povezati z idejo podjetja in si prizadevajo za nadgradnjo produkta.

Agilnost

Veščina, ki je v zadnjem času v ospredju in je med developerji zelo zaželena.
V svoje delo vnesi lahkotnost – znanje, kako velike projekte razdeliti na manjše naloge, uspešno postavljanje prioritet in zmožnost prilagajanja spremembam.
Veliko vsebin o agilnem načinu mišljenja je moč najti na spletu, mi pa v branje priporočamo blog Blaža Kosa.

Mobilne tehnologije

Povpraševnaje po developerjih, ki se ukvarjajo z mobilnim razvojem, se povečuje iz dneva v dan. Začetnikom priporočamo, da se najprej poglobijo v Web development. Z osvojenimi znanji je osvajanje mobilnih tehnologij precej lažje.

Raznolike tehnologije

V zadnjem času je več povpraševanja po raznolikih znanjih kot pred leti. Pametno je imeti več kot le eno orodje za pasom.
Dobra novica: ko se naučiš enega programskega jezika, se drugega naučiš veliko lažje.

Varnost

S povečanjem uporabe storitev v oblaku se je povečala tudi skrb za varnost podatkov. Tako so se odprle možnosti kariernega razvoja za strokovnjake s področja varnosti, skladnosti, upravljanja in nadzora podatkov v oblaku.

UI+UX

Produkti postajajo kompleksnejši in bolj obširni, zato se je povečala potreba po znanju oblikovanja uporabniškega vmesnika in uporabniške izkušnje. Bistveno je oblikovati aplikacijo, ki bo preprosta za uporabo in znotraj katere bomo delovali intuitivno. Super veščina, ki se lepo povezuje z znanjem front-end developmenta.
V branje priporočamo Good UI blog.

Kako začeti?

Za vse, ki bi se želeli spustiti v programerske vode, priporočamo tečaj Web development 1, kjer boste spoznali osnove front-enda in back-enda, Python jezika, Google App Engine, …
Znanja, ki so super podlaga za nadgradnjo in nadaljno razvijanje spretnosti pod okriljem super inštruktorjev, ki z veseljem delijo nasvete in izkušnje, ki so jih sami pridobili v mnogih letih programerskega dela.

Nadaljuj z branjem

 • Zaposlitve v programiranju: september 2023

  Mesec september prinaša nove zaposlitve v programiranju. Na voljo je kar nekaj različnih nivojev in vrst zaposlitve, tako da vabljeni k branju in seveda prijavi na delovno mesto. Kaj pa…
 • Tečaji “Smartninja šola programiranja” explained

  Zaradi aktivnega sodelovanja naših inštruktorjev in velikega interesa tečajnikov Smartninja šola programiranja nenehno dodeluje in dodaja nove tečaje programiranja. Vrata priložnosti za izboljšanje digitalnih veščin so pri nas vedno odprta!…
 • Zaposlitve v programiranju: avgust 2023

  Nov mesec, nove zaposlitve! V avgustu se že kar nekaj podjetij zbuja iz poletnega dopustovskega spanca (😉) in na voljo so nove zaposlitve v programiranju! Kam se prijaviš? Monolit Monolit…
 • Učenje programiranja: doma ali na univerzi?

  V zadnjih letih se je programiranje in spletno razvijanje uveljavilo kot ena najbolj zaželenih veščin na trgu dela. Z naraščajočim povpraševanjem po programerjih se postavlja vprašanje, ali je bolje programiranje…