Brezplačni e-vodič: Kako postati programer?
Poglej več
Prvi korak v svet programiranja: UVOD V RAZVIJANJE SPLETNIH STRANI za 99 EUR!
Na tečaj

Spoznaj SmartNinjo: Urška Petrič

Kdo si in kaj počneš v življenju?

Sem Urška Petrič, prihajam z Gorenjske, vendar že kar lep čas živim in delam v Ljubljani. Ukvarjam se z grafičnim, produktnim in spletnim oblikovanjem. Večino prostega časa posvečam nabiranju novih znanj in branju. Obožujem dobro hrano in eksperimentiranje v kuhinji, fotografijo in šport.

Smartninja_sola_programiranja_tecaji_OPRpYiy

Kako poteka tvoj običajen delovni dan?

Noben od mojih delovnih dni (na srečo) ni običajen, saj je narava mojega dela taka, da nimam ne stalnega urnika, ne lokacije. Večino časa res preživim v svojem (komaj en mesec starem) studiu, kjer oblikujem, snujem in pijem kavo. Kar velik del pa preživim na terenu in v tujini na sejmih.

Imaš kakega vzornika ali vzornico?

Dwayne Johnson.

Kaj si si kot otrok želela postati?

Modna oblikovalka.

Na kateri dosežek v življenju si najbolj ponosna?

Najbolj ponosna sem na osvojeno srebrno A’design nagrado 2015 za torbo Nomadka.

Katera so tvoja življenjska načela?

Biti skromna, ohraniti apetit po novih znanjih in avanturah ter ostati osredotočena na cilje, ki jih želim doseči.

Tvoja največja razvada je… ?

Dobra hrana in izleti v neznano.

Najljubša jed in kdo jo zna najbolje pripravit?

Preveč imam rada hrano, da bi lahko odgovorila na to vprašanje 🙂

Kje se vidiš čez 10 let?

Uspešno manjše oblikovalsko podjetje in veliko časa preživetega v toplejših krajih.

Opazili smo tvoj projekt Nomadka, povej nam kaj več o tem.

Prvi prototip je nastal vzporedno s snovanjem prototipa za naročnika v letu 2012. Pred sabo sem imela material in ideja je kar »padla ven«. Sama veliko kolesarim, v tistem času sem večino časa preživela na moškem dirkalnem kolesu. To me je spodbudilo k iskanju rešitve, ki jo ponuja Nomadka. Lahko jo nosimo kot torbo ali nahrbtnik. Tako se izognemo neprijetnostim na kolesu, ko imamo prepolno torbo in nam ta jemlje ravnotežje, po drugi strani pa nam ni treba posegati po ne tako lepih športnih nahrbtnikih.

Smartninja_sola_programiranja_tecaji_wOUP57v

Resno delo na projektu pa se je začelo lani, ko sva z Mihom Dobnikarjem združila moči in poslala Nomadko v svet. Prva predstavitev produkta se je zgodila na sejmu 100%Design v Londonu, kjer je bila torba res dobro sprejeta. Nato sva se podala še v Nemčijo in na Dansko, letos pa naju čaka še en kup zanimivih lokacij in dogodkov.

Smartninja_sola_programiranja_tecaji_OR99Bi7

V februarju 2015 si se prijavila na SmartNinja Vikend programiranja. Kako ti je bil všeč potek tečaja? Ali si pridobila znanje, ki si ga iskala?

Takole: Tik preden sem se morala odpraviti na tečaj, sem začela dvomiti v mojo odločitev (iskreno sem bila malo lena 🙂 ), vendar me je tečaj takoj potegnil vase. Vzdušje je bilo super in tempo tak, kot si ga vsak, ki želi nekaj odnesti od izobraževanja, želi. Naučila sem se veliko. Ekipa je bila super in fantje so odgovorili tako na najbolj trapasta vprašanja, kot tudi tista, s katerimi že malce prehitevaš sam sebe.

Kako danes unovčuješ to SmartNinja znanje? Imaš za pokazat že kakšen svoj projekt?

Takoj, ko sem si lahko vzela nekaj časa, sem se lotila postavljanja svoje predstavitvene strani www.urskapetric.com. Že pa razmišljam tako o novih programerskih izzivih, kot tudi o nadaljevanju učenja programiranja na trimesečnem tečaju.

Nadaljuj z branjem