Brezplačni e-vodič: Kako postati programer?
Poglej več
Odličen uvod v programiranje: SPOMLADANSKI TEDEN PROGRAMIRANJA ZA 99 EUR!
Na tečaj

SmartNinja osvaja Avstrijo!

Ali ste vedeli, da smo v februarju praznovali svoj prvi rojstni dan? Ja, res je! Vse najboljše za nas. Kot kaže, smo tako zaposleni z vsemi zadevami, da smo skoraj pozabili. Trenutno pa pišemo tale blog zapis iz Dunaja, kjer smo že zagnali našo novo avstrijsko enoto. Čas hitro leti pri SmartNinji.

Leto je naokoli

Minilo je že dobro leto, odkar smo napovedali naše prve tečaje programiranja. To so bili Vikendi programiranja v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici in Novem mestu. Od takrat, pa do danes, smo izvedli že več kot 30 tečajev, skozi katere smo pripeljali preko 400 SmartNinj. V naši bazi je več kot 20 inštruktorjev, ki s svojo energijo in trudom širijo svoje znanje med tečajniki. Resnično hvala vsem, ki ste del te naše zgodbe.

Okrepljena ekipa v Sloveniji

Slovensko SmartNinjo je konec leta okrepila nova operativna ekipa, ki skrbi da vsi tečaji potekajo nemoteno. Urška Petrič je prevzela nalogo organizacije tečajev in podpore tečajnikom, kjer skrbi, da vse poteka, kot mora. Miha Sušnik bdi nad inštruktorji in zagotavlja, da so vsi kurikulumi po zadnji modi. Robi Dvoršek ima preko birokratske zadeve, ki morajo biti urejene po najnovejši zakonodaji. Tu sta še Davor Padovan, ki je naš tech support in skrbi, da so naše spletne strani vedno online ter Nina Železnik, ki nam pomaga pri lepo oblikovanih objavah na Facebooku. Skupaj hitimo proti našemu cilju, da v letu 2016 podvojimo število tečajev iz leta 2015 in tako naučimo sodobnih IT veščin preko 700 SmartNinj. Prav tako pa pridno pripravljamo nove tečaje. Nekaj se šušlja, da bomo spomladi pričeli s tečajem Android Development.

Smartninja_sola_programiranja_tecaji_4D7l6Kt

Guten Tag Austria!

V decembru 2015 smo sprejeli odločitev, da se razširimo na novi trg, Avstrijo. K tej odločitvi je najbolj prispevala velikost tega trga, 1,8 milijona ljudi samo na Dunaju, ter zelo živahna IT in startup scena. Tako Miha in Matej že od januarja naprej živiva na Dunaju, kjer smo že odprli podjetje in izvedli prvi tečaj ter začeli graditi lokalno ekipo. Ekipi sta se tako že pridružili Eva Krizsanits ter Larisa Stanescu (slika zgoraj), ki bosta vodili avstrijsko SmartNinja enoto. Na Dunaju smo v februarju izpeljali prvi tečaj, Coding Weekend (po naše: Vikend programiranja) in tako na pot programiranja pripeljali prvih 10 avstrijskih SmartNinj. Sehr gut, ja! 🙂

Nadaljuj z branjem