Brezplačni e-vodič: Kako postati programer?
Poglej več
Prvi korak v svet programiranja: UVOD V RAZVIJANJE SPLETNIH STRANI za 99 EUR!
Na tečaj

Smartninja intervju s tečajnikom: Anže Arzenšek

V današnjem intervjuju vam predstavljamo Anžeta Arzenška, tečajnika, ki se je udeležil več Smartninja tečajev. Anže je oseba, ki je strastna glede učenja in odkrivanja novih znanj. Z veseljem delimo njegovo izkušnjo in vpogled v svet programiranja, ki je mnogim še vedno uganka. S svojim pozitivnim pristopom in vztrajnostjo je Anže odličen zgled, kako lahko programiranje postane ne le poklic, ampak tudi vir zadovoljstva in osebne rasti. Preberite več o njegovem potovanju v svet programiranja, njegovih izkušnjah s tečaji Smartninja in nasvetih za vse, ki razmišljajo o vstopu v ta dinamičen svet.

Če ostaneš pri programiranju brez idej … Je čas za pavzo.

Anže, kdo si, kako bi se opisal v nekaj besedah?

Sem pozitivna oseba, ki se rada uči novih in zanimivih stvari.

S čim se ukvarjaš poslovno in s čim v prostem času?

Poslovno se ukvarjam predvsem s PLC programiranjem, v prostem času pa se posvetim družini in pohodništvu.

*PLC (Programmable Logic Controller) programiranje je proces ustvarjanja programske opreme za industrijske krmilnike, ki se uporabljajo za avtomatizacijo proizvodnih procesov. PLC-ji so specializirane računalniške naprave, ki nadzorujejo različne mehanske procese v tovarnah, elektrarnah in drugih industrijskih obratih. PLC programiranje vključuje pisanje in preizkušanje kod, ki določajo, kako bodo te naprave delovale.

Kako poteka tvoj običajen dan?

Vstanem, grem v službo, kjer si najprej privoščim čaj, nato se lotim programiranja. Ko pridem domov, nadaljujem s programiranjem.

Kaj si si kot otrok vedno želel postati?

Vojak.

Na kateri dosežek si v življenju najbolj ponosen?

Na to, da sem našel službo, v kateri uživam.

Katera so tvoja življenjska načela? Kakšen moto bi na primer delil s svetom?

Bodi trmast in dosegel boš svoje, bodi prilagodljiv in osvojil boš znanje.

Tvoja največja razvada je?

Poležavanje. 🙂

Udeležil si se več SmartNinja tečajev. Nadvse veseli smo, da te zanima ta smer. Kako to, da si se odločil za tečaje programiranja pri nas?

Zelo zanimivi tečaji in ugodni. Na tečajih so manjše skupine, zato se inštruktor lahko posveti individualni problematiki tečajnikov. Prednost je tudi možnost online predavanj, saj lahko vedno ponovno pogledam video tečaje.

Ali je programiranje nekaj, kar te je zanimalo že od vedno, ali pa si se za to odločil na podlagi trendov ali potreb v službi?

Programiranje me ni nikoli zelo zanimalo, dokler profesor na tehniški šoli ni opazil, da mi to kar leži.

Lahko na kratko opišeš svojo izkušnjo s tečaji programiranja? Če bi lahko, kateri tečaj bi še posebej izpostavil?

Tečaji so zelo poučni in se osredotočajo na trenutne trende v programiranju. Izpostavil bi tečaj Web Developmenta, ki je v današnjem času zelo uporaben.

Kako uporabljaš znanje, ki si se ga naučil na Smartninja tečaju? Imaš kakšen dober primer?

Znanje uporabljam pri različnih službenih projektih, kot tudi pri privatnih, na primer pri izdelavi spletne strani za določeno napravo.

Kakšni so tvoji nadaljnji karierni cilji?

Nadgraditi znanje Web Developmenta ter podatkovnih baz in ga združiti s PLC programiranjem.

Ali imaš kakšen nasvet za posameznike, ki se odločajo za prijavo na tečaj programiranja? Kako se lotiti programiranja in kako ne obupati? S čim si pomagati?

Moj nasvet je, da ko ostaneš pri programiranju brez idej, je čas za pavzo. Začetek programiranja je enako kot začetek vsake nove stvari – ni enostavno. A ko dosežeš tisti zaključni občutek “Sedaj pa dela!”, dobiš nov zagon za naprej. Zato ne obupajte.


Anžetu se zahvaljujemo za njegovo sodelovanje in deljenje izkušenj. Všeč nam je, da se za naše tečaje odločajo posamezniki, ki znanje vpeljujejo v vsakdanjik na inovativen način, kot je PLC programiranje. Njegove izkušnje s tečaji Smartninja so odličen primer, kako lahko kakovostno izobraževanje in podporno okolje pripomoreta k nujnemu napredku v IT in kariernemu razvoju.

Upamo, da bo Anžetova zgodba navdihnila tudi vas, da naredite korak naprej in se pridružite naši skupnosti Smartninja.

V septembru pričnemo z bestseller tečajem Web Development 1 (499 EUR, 36 ur). Trimesečni tečaj programiranja ti bo ponudil konkretne temelje, ki ti bodo v pomoč pri programiranju. Vnesi kodo za popust NINJA10 za 50 EUR popusta.

Nadaljuj z branjem