Prijavi se na najbolj priljubljen tečaj: WEB DEVELOPMENT 1.
Poglej več

SmartNinja in Katapult združila moči pri zmanjševanju brezposelnosti

Podjetniški inkubator Katapult, ki je nastal na pobudo trboveljskega podjetja Dewesoft, je združil moči s SmartNinjo, šolo programiranja. Podjetji sta skupaj pripravili tečaj, na katerem se bo 24 udeležencev, razdeljenih v dve skupini, naučilo izdelovanja spletnih strani.

Smartninja_sola_programiranja_tecaji_RJCHYnq
Foto: Jernej Pangeršič

Podjetniški inkubator Katapult bo vodil 22-letni Jernej Pangeršič, ki se je vrnil v domovino z namenom, da zmanjša brezposelnost v zasavski regiji. V inkubatorju, kjer trenutno še poteka intenzivna priprava prostora, bo prostora za šest podjetij, pripravljajo pa tudi programe za pomoč ostalim podjetjem.
Konec avgusta Katapult in SmartNinja organizirata tečaj Nauči se izdelave spletnih strani, ki ga bo vodil Jernej Pangeršič osebno.

Smartninja_sola_programiranja_tecaji_LJcbesK
Foto: Jernej Pangeršič

Brezposelnost v Zasavlju je izredno visoka, vendar z programi v inkubatorju ne ciljajo zgolj na zasavska podjetja. Kar nekaj zanimanja so pokazala tudi podjetja izven Zasavja – tudi ta so dobrodošla v Katapultu, vendar pa se na Katapultu trudijo, da vsako podjetje, ki ga sprejmejo, doprinese nekaj dobrega regiji.

Smartninja_sola_programiranja_tecaji_CSu3Bcq
Foto: Jernej Pangeršič

Zvišanju zaposljivosti zagotovo botruje računalniška pismenost, ki je danes že kar nujna. Tako se je tudi porodila ideja za sodelovanje Katapulta in SmartNinje.

Udeleženci izobraževanja se bodo sestali 4x. Učili se bodo izdelave spletnih strani s pomočjo jezikov HTML in CSS, se seznanili z orodjem za pisanje kode Brackets in se naučili postavitve strani na splet.

Podjetje Dewesoft se je odločilo za sofinanciranje tečaja, zato je bil dostopen po izredno nizki ceni. Temu primerno je bilo število prijav. V prvotnem načrtu je bilo sofinanciranje tečaja za eno skupino, vendar se je zaradi velikega števila prijav, Dewesoft odločil, da sofinancira še eno skupino.

Smartninja_sola_programiranja_tecaji_nLkPOrB
Foto: SmartNinja

Tečaj je prva faza dolgoročnega načrta, ki bo v regiji izobrazil nove programerje. Po prvi fazi, ki je namenjena čistim začetnikom, bo sledila serija naprednejših tečajev. Namen naprednih tečjev je izobraziti programerje do točke, kjer lahko brez težav dobijo zaposlitev v lokalnih IT podjetjih. SmartNinja s tem sodeluje pri misiji Katapulta, ki je zmanjševanje brezposelnosti v Zasavski regiji.

Nadaljuj z branjem

 • Zaposlitve v programiranju: september 2023

  Mesec september prinaša nove zaposlitve v programiranju. Na voljo je kar nekaj različnih nivojev in vrst zaposlitve, tako da vabljeni k branju in seveda prijavi na delovno mesto. Kaj pa…
 • Tečaji “Smartninja šola programiranja” explained

  Zaradi aktivnega sodelovanja naših inštruktorjev in velikega interesa tečajnikov Smartninja šola programiranja nenehno dodeluje in dodaja nove tečaje programiranja. Vrata priložnosti za izboljšanje digitalnih veščin so pri nas vedno odprta!…
 • Zaposlitve v programiranju: avgust 2023

  Nov mesec, nove zaposlitve! V avgustu se že kar nekaj podjetij zbuja iz poletnega dopustovskega spanca (😉) in na voljo so nove zaposlitve v programiranju! Kam se prijaviš? Monolit Monolit…
 • Učenje programiranja: doma ali na univerzi?

  V zadnjih letih se je programiranje in spletno razvijanje uveljavilo kot ena najbolj zaželenih veščin na trgu dela. Z naraščajočim povpraševanjem po programerjih se postavlja vprašanje, ali je bolje programiranje…