Brezplačni e-vodič: Kako postati programer?
Poglej več
Prvi korak v svet programiranja: UVOD V RAZVIJANJE SPLETNIH STRANI za 99 EUR!
Na tečaj

SmartNinja in Katapult združila moči pri zmanjševanju brezposelnosti

Podjetniški inkubator Katapult, ki je nastal na pobudo trboveljskega podjetja Dewesoft, je združil moči s SmartNinjo, šolo programiranja. Podjetji sta skupaj pripravili tečaj, na katerem se bo 24 udeležencev, razdeljenih v dve skupini, naučilo izdelovanja spletnih strani.

Smartninja_sola_programiranja_tecaji_RJCHYnq
Foto: Jernej Pangeršič

Podjetniški inkubator Katapult bo vodil 22-letni Jernej Pangeršič, ki se je vrnil v domovino z namenom, da zmanjša brezposelnost v zasavski regiji. V inkubatorju, kjer trenutno še poteka intenzivna priprava prostora, bo prostora za šest podjetij, pripravljajo pa tudi programe za pomoč ostalim podjetjem.
Konec avgusta Katapult in SmartNinja organizirata tečaj Nauči se izdelave spletnih strani, ki ga bo vodil Jernej Pangeršič osebno.

Smartninja_sola_programiranja_tecaji_LJcbesK
Foto: Jernej Pangeršič

Brezposelnost v Zasavlju je izredno visoka, vendar z programi v inkubatorju ne ciljajo zgolj na zasavska podjetja. Kar nekaj zanimanja so pokazala tudi podjetja izven Zasavja – tudi ta so dobrodošla v Katapultu, vendar pa se na Katapultu trudijo, da vsako podjetje, ki ga sprejmejo, doprinese nekaj dobrega regiji.

Smartninja_sola_programiranja_tecaji_CSu3Bcq
Foto: Jernej Pangeršič

Zvišanju zaposljivosti zagotovo botruje računalniška pismenost, ki je danes že kar nujna. Tako se je tudi porodila ideja za sodelovanje Katapulta in SmartNinje.

Udeleženci izobraževanja se bodo sestali 4x. Učili se bodo izdelave spletnih strani s pomočjo jezikov HTML in CSS, se seznanili z orodjem za pisanje kode Brackets in se naučili postavitve strani na splet.

Podjetje Dewesoft se je odločilo za sofinanciranje tečaja, zato je bil dostopen po izredno nizki ceni. Temu primerno je bilo število prijav. V prvotnem načrtu je bilo sofinanciranje tečaja za eno skupino, vendar se je zaradi velikega števila prijav, Dewesoft odločil, da sofinancira še eno skupino.

Smartninja_sola_programiranja_tecaji_nLkPOrB
Foto: SmartNinja

Tečaj je prva faza dolgoročnega načrta, ki bo v regiji izobrazil nove programerje. Po prvi fazi, ki je namenjena čistim začetnikom, bo sledila serija naprednejših tečajev. Namen naprednih tečjev je izobraziti programerje do točke, kjer lahko brez težav dobijo zaposlitev v lokalnih IT podjetjih. SmartNinja s tem sodeluje pri misiji Katapulta, ki je zmanjševanje brezposelnosti v Zasavski regiji.

Nadaljuj z branjem