Prijavi se na najbolj priljubljen tečaj: WEB DEVELOPMENT 1.
Poglej več

Praktični nasveti za programerje

Biti spletni razvijalec je odlična karierna izbira. Priložnosti za delo je veliko, delaš lahko kjerkoli po svetu, poleg tega pa zna biti reševanje problemov prav zabavno.

Kljub temu pa je težko ostati na tekočem z nenehno razvijajočo se industrijo. Seveda želiš biti vrhunski programer, vendar je tvoj čas za iskanje informacij med stotinami člankov in videov omejen.

Ampak brez skrbi – pomagamo ti lahko mi! Objavili smo seznam izbranih člankov, video posnetkov in podcastov, ki ti bodo pomagali slediti novostim v industriji in nadgrajevati svoje znanje.

Smartninja_sola_programiranja_tecaji_photo 1506452819137 0422416856b8 1539687201

Pa začnimo!

1. HTTPS in Google

Google chrome ni več prijazen, če ne uporabiš HTTPS na svojih spletnih straneh. To je dober razlog, da se naučiš kaj HTTPS je in ga začneš uporabljati s pomočjo nečesa, kot je recimo Let’s Encrypt.

2. Programerska specializacija

Možnosti za specializacijo v programiranju je vedno več. Tukaj je nekaj dobrih primerov, ki ti pokažejo, kaj se moraš naučiti za specifično kariero v letu 2018:

3. ES2018 vs. ES2019

Če si že nisi ogledal/a, ti priporočamo ogled novosti, ki jih prinaša ES2018 ter novosti, ki bodo morda na voljo v ES2019. Dr. Axel Rauschmayer jih tu dobro opiše.

Smartninja_sola_programiranja_tecaji_photo 1504639725590 34d0984388bd 1539687976

4. Moderna spletna arhitektura

Eden izmed boljših člankov na temo, kako organizirati spletno arhitekturo za svojo storitev.

5. NPM Varnostna težava

 1. julija 2018 je imel priljubljen paketni upravitelj NPM nekaj težav z varnostjo

Tu je eden od načinov, kako to rešujejo.

6. jQuery in Github

Github ne uporablja več jQuery-ja za njihov front-end. Zakaj? Ker lahko stran deluje tudi z navadnim JavaScriptom, brez kakršnega koli ogrodja.


Avtor: Andrei Neagoie

Pripravili in prevedli: Tjaša Kristan Petrič in Irena Žagar

Nadaljuj z branjem

 • Zaposlitve v programiranju: september 2023

  Mesec september prinaša nove zaposlitve v programiranju. Na voljo je kar nekaj različnih nivojev in vrst zaposlitve, tako da vabljeni k branju in seveda prijavi na delovno mesto. Kaj pa…
 • Tečaji “Smartninja šola programiranja” explained

  Zaradi aktivnega sodelovanja naših inštruktorjev in velikega interesa tečajnikov Smartninja šola programiranja nenehno dodeluje in dodaja nove tečaje programiranja. Vrata priložnosti za izboljšanje digitalnih veščin so pri nas vedno odprta!…
 • Zaposlitve v programiranju: avgust 2023

  Nov mesec, nove zaposlitve! V avgustu se že kar nekaj podjetij zbuja iz poletnega dopustovskega spanca (😉) in na voljo so nove zaposlitve v programiranju! Kam se prijaviš? Monolit Monolit…
 • Učenje programiranja: doma ali na univerzi?

  V zadnjih letih se je programiranje in spletno razvijanje uveljavilo kot ena najbolj zaželenih veščin na trgu dela. Z naraščajočim povpraševanjem po programerjih se postavlja vprašanje, ali je bolje programiranje…