Prijavi se na najbolj priljubljen tečaj: WEB DEVELOPMENT 1.
Poglej več

Optiweb: kjer je za nasmejane in brihtne glave vedno prostor

Optiweb je zanimivo in uspešno škofjeloško podjetje, ki zadnje leto redno polni naslovnice slovenskih medijev zaradi svojih super dizajnerskih pisarn in modernih delovnih odnosov.

Prav tako pa Optiweb sodeluje z nami v novem projektu SmartNinja Praksa, v okviru katerega našim tečajnikom omogočamo prakso pri slovenskih (IT) podjetjih.

Pa spoznajmo Optiweb ekipo malo bolje… 🙂

Kaj počne Optiweb in zakaj mu stranke zaupajo?

Kot že samo ime pove: optimiziramo spletna mesta. Smo specialci za vzpostavljanje brskalnikom ljubih spletnih strani in trgovin, pri čemer pa ostajamo goreči zagovorniki dobre uporabniške izkušnje.

Z dizajnom zagotovimo, da je takšna stran prava paša za oči – da pa jo bo videl cel svet, poskrbimo še za oglaševanje prek Googla, Facebooka in Instagrama. We have it all!

Stranke nam zaupajo, ker zaupamo tudi sami sebi – verjamemo v to, kar delamo, v svoje znanje in odkrite, fer odnose.

Koliko članov ekipe imate in kakšna dela opravljajo?

Trenutna magična številka je že kar čez 35. Je pa vedno v gibanju, saj sproti sprejemamo praktikante in študente, pa tudi redno zaposlenih obrazov je vedno več.

Najštevilčnejši so programerji, ponosni pa smo tudi na oblikovalce, tržnike in pridno rastočo marketing ekipo. Vsak oddelek ima tudi svojo vodjo ekipe, ki skrbi, da projekti tečejo kot po maslu. Brez vodje pisarne in direktorja pa tudi ne gre.

Kdaj se običajno začne delovni dan v vašem podjetju?

Po prvi skodelici kave. Za nekatere je to ob 6h zjutraj, za večino pa ura ali dve po tem.

Smartninja_sola_programiranja_tecaji_optiweb pisarna

Kako izgleda običajen delovni dan? Kakšen je vibe v ekipi?

Najprej »zalaufamo« kuhinjo in si izmenjamo jutranje pozdrave, potem pa veselo na delo. Tišino v prostorih prekinjajo zvoki teka prstov po tipkovnicah in klikanje mišk – občasno pa tudi klepet, čeprav se vsi trudimo, da le-te ohranjamo na Slacku, ker tako lažje delamo.

Velik poudarek dajemo na dobre odnose med nami, zato okrog 11. ure tudi skupaj hodimo na malico, kjer se lahko bolj kakovostno podružimo. S polnimi želodčki gremo potlej veselo nazaj pred ekrane.

Čeprav se le-teh po 8 urah še ne naveličamo, pa kljub temu takrat odhajamo domov – no, vsaj trudimo se, da je tako. Delo si vsak organizira po svoje, zato smo veliko bolj sproščeni in ohranjamo pozitiven vibe.

Kam hodite na kosilo? Kolikokrat greste po službi na pivo?

Bližnja Kašča nam je vsem fajn, sploh puncam. Fantje se radi presedejo tudi v Starmana ali Frenkija – tam imajo najboljše hamburgerje.

Pivo nam najbolj paše ob petkih, ko imamo Wazzup sestanek, pa kakšnem poker mitingu v sejni sobi, ob rojstnih dnevih je pa že kar neizogibno. Je pa vedno tudi na voljo v hladilniku.

Greste kdaj z ekipo na izlet? Organizirate teambuildinge?

Oboje, zelo radi! Ravno prejšnji teden smo šli drsat. Skupaj tudi osvajamo kakšne slovenske griče, rešujemo uganke v escape room-ih ali pa si dvigamo adrenalin z gokarti.

Smartninja_sola_programiranja_tecaji_optiweb teambuilding

Koliko podjetje vlaga v izobraževanje zaposlenih? Na katerih področjih?

Čeprav ima vsak zaposleni letni budget za izobraževanja, ga kar radi presežemo. Smo feni mednarodnih konferenc in izmenjav znanja, sploh na temo marketinga, UX oblikovanja in programiranja.

Kako rešujete konflikte v ekipi?

S pogovorom – predvsem pa z dobro voljo, kakšno kavo in skupnim ciljem v mislih.

Smartninja_sola_programiranja_tecaji_optiweb zabava

Je med člani ekipe tudi kakšen hišni ljubljenček?

Obisk kužka kakšnega sodelavca nas je že parkrat razveselil. Za stalne ljubljenčke pa imamo zaenkrat samo lončnice. Vnesejo malo življenja, pa ne grizejo naših copat. 🙂

Kakšna je kava v pisarni?

Pol-profesionalna. Imamo zavidljiv kavni aparat in sveže praženo kavo, tako da ni pogojev za slab začetek dneva!

So trenutno odprta kakšna delovna mesta? Če da, katera in kje se kandidat/ka lahko prijavi?

Iščemo vodjo projektov za načrtovanje spletnih mest, pa tudi kakšen programer bi nam še prišel prav. Sicer pa imamo za nasmejane in brihtne glave vedno prostor.

Prijave sprejemamo na http://www.optiweb.com/zaposlitev/.

Smartninja_sola_programiranja_tecaji_optiweb afterwork

Imate kakšen poseben dogodek, novico, ki bi jo želeli izpostaviti (lahko priložite povezavo)?

Z vsem, kar je vredno izpostavljanja, si redno okrašujemo na naš FB profil, Twitter, in Linkedin, lahko pa nam sledite tudi na Instagramu in Snapchatu.

Nadaljuj z branjem

 • Zaposlitve v programiranju: september 2023

  Mesec september prinaša nove zaposlitve v programiranju. Na voljo je kar nekaj različnih nivojev in vrst zaposlitve, tako da vabljeni k branju in seveda prijavi na delovno mesto. Kaj pa…
 • Tečaji “Smartninja šola programiranja” explained

  Zaradi aktivnega sodelovanja naših inštruktorjev in velikega interesa tečajnikov Smartninja šola programiranja nenehno dodeluje in dodaja nove tečaje programiranja. Vrata priložnosti za izboljšanje digitalnih veščin so pri nas vedno odprta!…
 • Zaposlitve v programiranju: avgust 2023

  Nov mesec, nove zaposlitve! V avgustu se že kar nekaj podjetij zbuja iz poletnega dopustovskega spanca (😉) in na voljo so nove zaposlitve v programiranju! Kam se prijaviš? Monolit Monolit…
 • Učenje programiranja: doma ali na univerzi?

  V zadnjih letih se je programiranje in spletno razvijanje uveljavilo kot ena najbolj zaželenih veščin na trgu dela. Z naraščajočim povpraševanjem po programerjih se postavlja vprašanje, ali je bolje programiranje…