Brezplačni e-vodič: Kako postati programer?
Poglej več
Odličen uvod v programiranje: SPOMLADANSKI TEDEN PROGRAMIRANJA ZA 99 EUR!
Na tečaj

Novo pri SmartNinji: Online tečaji!

Zaradi epidemije novega koronavirusa se v digitalni svet seli vse, kar se tja seliti da. Med drugim tudi SmartNinja tečaji. Lekcije SmartNinja tečajev bodo tako inštruktorji izvajali preko t.i. video konferenc oziroma video klicev s tečajniki.

Vendar pa epidemija ni edini razlog, zakaj smo se odločili ponuditi online tečaje programiranja.

Drugi razlog za to je, da smo v preteklih letih prejeli kar nekaj povpraševanja po naših tečajih s strani ljudi, ki niso iz Ljubljane ali Maribora (kjer smo do sedaj izvajali naše tečaje), in se zato tečajev na fizični lokaciji niso mogli udeležiti.

S tem, ko začenjamo s tečaji v živo preko spleta, se lahko tečaja udeležiš od kjer koli hočeš. Tudi izven Slovenije, če živiš v tujini (in seveda govoriš slovensko). Kar potrebuješ, je le računalnik in internetna povezava!

Kako izgledajo online tečaji?

Dokaj podobno našim tečajem na fizični lokaciji.

Skupino tečajnikov vodi inštruktor, ki izvaja e-srečanja tečaja preko enega izmed programov za video konference (npr. Zoom, BlueJeans itd.).

smartninja online course

Lekcije SmartNinja tečajev so zelo usmerjene v prakso, kar pomeni, da se tečajniki učijo programiranja (in drugih IT veščin) preko konkretnih primerov, ne (le) teorije.

Med lekcijo je seveda dovoljeno (in tudi spodbujano) inštruktorja vprašati kar koli v zvezi s snovjo. V kolikor ima tečajnik kakšne težave na svojem računalniku, lahko deli zaslon z inštruktorjem, in ta mu pomaga težavo razrešiti.

Gradnja e-skupnosti

Poleg video lekcij tečaja, imajo tečajniki na voljo tudi program za skupinsko komuniciranje (chat) imenovan Slack. Slack je zelo popularen med IT podjetji za komunikacijo med zaposlenimi.

Na Slacku lahko naši tečajniki preko chata komunicirajo tako z inštruktorji, kot tudi z ostalimi tečajniki. Skupaj pregledujejo naloge s tečaja ter delijo zanimive in uporabne povezave, ki so jih našli na spletu.

smartninja online course slack

Kmalu pa bomo začeli tudi z organiziranjem SmartNinja izzivov (SmartNinja challenge), kjer bodo tečajniki lahko tekmovali v tem, kdo bo izdelal najboljši program ali aplikacijo.

Preko spleta se ničesar ne zamudi

Največja prednost tečajev preko spleta pa je v tem, da inštruktorji svoje e-lekcije snemajo, tako da si jih lahko tečajniki še enkrat pogledajo kasneje, v kolikor želijo kaj ponoviti oz. razlago še enkrat slišati.

Še posebej prav pa to pride tistim, ki se zaradi drugih obveznosti kakšne lekcije ne bi mogli udeležiti. Ali pa tistim, ki bi jim sredi lekcije odpovedala internet povezava. Ker se lekcije snemajo, tako ni nič izgubljenega!

Prvi SmartNinja online tečaji že tu!

Prvi online tečaji so že na voljo:

Če imaš pred odločitvijo za nas še kakšno vprašanje, pa nam piši preko kontaktnega obrazca, ali pa se prijavi na Info srečanje, ki bo prav tako potekalo preko spleta!

Nadaljuj z branjem