Brezplačni e-vodič: Kako postati programer?
Poglej več
Najbolj prodajan tečaj programiranja: WEB DEVELOPMENT 1. Pričetek 28. maja!
Na tečaj

Nočne more programerjev – 6 strašljivih situacij

Nekje med vrsticami kode, naprednimi algoritmi in velikimi količinami popite kave se skrivajo prave nočne more programerjev. Čeprav se morda zdijo trdni in neustrašni, se vsi skrivajo pred nečim, kar presega njihove običajne izzive. Naš današnji blog zapis je posvečen temu, kaj najbolj prestraši programerje, in to v pravem slogu Noči čarovnic! Raziščimo nekaj najbolj zoprnih situacij, ki bi jih programerji najraje izbrisali iz svojih nočnih mor!
Nočne more programerjev so ponavadi mešanica strahu, stresa in komičnih situacij, ki se zgodijo v svetu digitalnega ustvarjanja.

Rok, ki te ujame nepripravljenega

Smartninja_sola_programiranja_tecaji_69

Ko se v Jiri, Asani, Slacku ali Trellu, pojavi nov, nepričakovan deadline, programer postane živčna razvalina, ki skuša ujeti “deadline” v zadnjem hipu. To je trenutek, ko se cela ekipa zbere in hiti, da bi spisala čarobno kodo, ki bo projekt pripeljala do konca.

Task, ki se ne bo končal do konca stoletja

Smartninja_sola_programiranja_tecaji_70

Kaj pa, ko se pojavi neskončen task? “Maš ti to, saj bo hitro.” Včasih se zdi, da naloga, za katero si zadolžen, nima ne konca ne kraja – kar je v resnici lahko res nadležno. V takih situacijah je ključno, da se sodelavci zavedajo, da za nalogo potrebuješ dlje časa, kot predvidevajo oni.

“Run command”, ki skoraj ustavi srce

Smartninja_sola_programiranja_tecaji_71

En sam klik na “run” in že lahko slišiš lastno utripanje srca. Kako bo koda delovala? Ali smo vse naredili, kot je treba? Na koncu samo upaš, da se ne pojavi rdeča barva. Red is bad.

Učenje novega programskega jezika z nerodnimi sintaksami

Smartninja_sola_programiranja_tecaji_72

Ko se programerji začnejo učiti nov programski jezik, se lahko znajdejo v gomili neznanih besed in pravil, še posebej če ne gre za jezik s podobnimi sintaksami. Vse skupaj lahko postane prava nočna mora, če se ne uporabi sistematike in temeljitega proučevanja.

Ko novemu študentu dodeljujejo mentorje … se skrij v WC?

Smartninja_sola_programiranja_tecaji_73

Včasih se v pisarno prikrade mladi novinec, ki mu dodelijo mentorja. Koga drugega kot programerja, ki lovi roke in je na koncu z živci … Kljub temu, da je to izredno zanimivo, pa je potrebno najti dodaten čas za poučevanje in deljenje svojega znanja.

Hroščelovci

Smartninja_sola_programiranja_tecaji_74

In potem so tukaj še sodelavci, do katerih imajo programeri strahospoštovanje – testerji, ki natančno preiskujejo vsako kreacijo programerja. Vsak odkrit bug je kot črn maček, ki prekriža pot in zahteva popravke.

Še v duhu pretekle Noči čarovnic smo si privoščili nekaj najbolj zoprnih situacij v življenju programerjev! Čeprav občasno prinašajo svoj delež strahu in stresa, so hkrati tudi vir izjemnih izzivov, rasti in priložnosti za učenje. V kolikor te zanima učenje programiranja, pa te bodo morda zanimali naši tečaji programiranja Smartninja.

Nadaljuj z branjem