Prijavi se na najbolj priljubljen tečaj: WEB DEVELOPMENT 1.
Poglej več

Amerigo: Ni težko trdo delati, kadar ima delo pravi smisel!

Amerigo Armentano je tečajnik, ki je zaključil kar tri naše tečaje: Web development 1, Web development 2 ter Uvod v SQL in baze podatkov.
Koncepti, ki se jih je naučil preko tečajev Smartinja mu predstavljajo temelj,
ki jih potem ob delu nadgrajuje s kompleksnejšimi koncepti.

Kdo si in kaj počneš v življenju?

Sem Amerigo Armentano in prihajam iz Italije. Z družino živim v Sloveniji že 10 let, star sem 41 let. Delam kot Backend razvijalec.

Kako poteka tvoj običajen dan?

Zbudim se zgodaj (okoli 4ih) in se pripravim na moj delovni dan: preberem dokumentacijo ali kakšen članek o programiranju. Okoli 9ih imam “stand up” sestanek z mojim tehničnim direktorjem. Pogovarjava se o poteku nalog, ki jih je treba opraviti. Všeč mi je, da imam fleksibilen delovni čas, ker se lahko prilagodim potrebam družine. Imam šolo-obveznega otroka, zato je prilagajanje nujno potrebno. To pomeni, da velik del programiranja opravim tudi popoldne, včasih tudi ponoči. Vendar v tem resnično uživam.

Kaj si si vedno želel postati?

Že kot otroku so mi bili všeč računalniki. Spomnim se prvega programiranja s Commodorjem 64, nad čemer starši niso bili preveč navdušeni. No ja, vmes sem si želel biti tudi pilot ali rocker, končal sem kot kemijski tehnik. To je bilo še preden sem prišel v Slovenijo. Ljubezen do programiranja sem ponovno obudil šele, ko sem kot 35-letni brezposelni tujec v Sloveniji iskal nov karierni začetek.

Na kateri dosežek si v življenju najbolj ponosen?

Na svojo hči, ona je vedno na prvem mestu. Drugače pa lahko priznam, da sem končno lahko ponosen tudi na to, da sem uspel najti delo, ki me veseli.

Katera so tvoja življenjska načela?

Nikoli nisi prestar, da začneš delati nekaj novega. In ni težko trdo delati, kadar ima delo pravi smisel. Moje prvo zatočišče je družina, drugo pa Python 🙂

Tvoja največja razvada je?

Dobra hrana, dobra pizza in Jack Daniels.

Udeležil si se dveh SmartNinja tečajev (WD1 in WD2). Lahko na kratko opišeš tvojo izkušnjo?

Pravzaprav sem se udeležil treh: WD1, WD2 in Uvod v SQL. Inštruktorji so bili top, predvsem Matej. Navodila so bila jasna, tudi za nekoga, ki ne razumegovori dobro slovensko. Izmišljene naloge so mi zelo pomagale pri razumevanju koncepta.

Po tečaju Web development 2 si dobil zaposlitev? Kje?

Dobil sem nekaj ponudb, probal sem delati za dve podjetji, vendar mi projekti niso bili všeč.

Kaj sedaj delaš in kako ti znanje pridobljeno na smartninja tečajih pride prav?

Zdaj delam kot remote back-end razvijalec za italijansko start-up podjetje (Mnemonica srl). Koncepti, ki sem se jih naučil preko tečajev Smartinja, so kot temelji, ki sem jih potem nadgradil s kompleksnejšimi koncepti. Tečaji so kot temelji iz katerega izhajaš, se učiš naprej in gradiš po naslednjih fazah.

Lahko rečeš, da ti je tečaj dal dovolj znanja za začetek programerske kariere?

Absolutno.

Si se naučil še kakšnega novega jezika? Katerega? Bi lahko rekel, da je znanje iz tečaja uporaben pripomoček za učenje novih jezikov?

Ne, saj sem želel poglobiti znanje enega jezika, Phytona. Koncepti so pa enaki kot pri ostalih jezikih. In da, znanje s tečaja je zelo uporabno.

Kakšni so tvoji programerski/karierni cilji?

Želim si sodelovati na več open-source projektih.

Imaš kakšen nasvet za tiste, ki se odločajo za programersko pot?

Brez dobrih temeljev ne moreš naprej. Smartninja tečaji ponujajo res dober temelj.

Nadaljuj z branjem

 • Zaposlitve v programiranju: september 2023

  Mesec september prinaša nove zaposlitve v programiranju. Na voljo je kar nekaj različnih nivojev in vrst zaposlitve, tako da vabljeni k branju in seveda prijavi na delovno mesto. Kaj pa…
 • Tečaji “Smartninja šola programiranja” explained

  Zaradi aktivnega sodelovanja naših inštruktorjev in velikega interesa tečajnikov Smartninja šola programiranja nenehno dodeluje in dodaja nove tečaje programiranja. Vrata priložnosti za izboljšanje digitalnih veščin so pri nas vedno odprta!…
 • Zaposlitve v programiranju: avgust 2023

  Nov mesec, nove zaposlitve! V avgustu se že kar nekaj podjetij zbuja iz poletnega dopustovskega spanca (😉) in na voljo so nove zaposlitve v programiranju! Kam se prijaviš? Monolit Monolit…
 • Učenje programiranja: doma ali na univerzi?

  V zadnjih letih se je programiranje in spletno razvijanje uveljavilo kot ena najbolj zaželenih veščin na trgu dela. Z naraščajočim povpraševanjem po programerjih se postavlja vprašanje, ali je bolje programiranje…