Brezplačni e-vodič: Kako postati programer?
Poglej več
Odličen uvod v programiranje: SPOMLADANSKI TEDEN PROGRAMIRANJA ZA 99 EUR!
Na tečaj

Kako izbrati pravi tečaj programiranja? 4 nasveti


Če ne izhajaš iz študija (ali srednje šole) programiranja ali računalniške tehnologije in se ne spoznaš na osnovne koncepte, je velika verjetnost, da ne veš, kakšen tečaj programiranja bi bil prava izbira zate. Zate smo pripravili nekaj napotkov, ki so ti lahko v pomoč pri izbiri tečaja programiranja.

Na koncu blog zapisa te čaka povezava, kjer si lahko naložiš brezplačno prvo lekcijo našega najbolj prodajanega tečaja in vidiš, ali je to nekaj, kar bi te zanimalo.

Bodi pozoren na vsebino tečaja programiranja

Vsebina tečaja programiranja lahko izpade precej strukturirano, pa na koncu ni. Lahko, da obljublja ogromno novih znanj, pa na koncu ne dobiš vsega tega.

Pred prijavo na tečaj si postavi tale vprašanja:

  • Ali je tečaj namenjen posameznikom z enako stopnjo znanja, kot je moje?
  • Ali tečaj uči tehnologijo, ki jo lahko unovčim (ali želim unovčiti) v karieri?
  • Ali tečaj vsebuje nabor veščin, ki bodo izboljšale moj življenjepis?
  • Ali mi tečaj lahko nudi konkurečno prednost pred drugimi posamezniki na enaki karierni poti?
  • Ali obstaja kakšen predogled tečaja programiranja, ki bi mi dal vpogled v to, kako vse skupaj izgleda?

Pazi na price/performance metriko

Ne bomo olepševali – tečaji programiranja, ki ti ponujajo, da v treh mesecih postaneš izkušen programer, niso resnični. Pravi računalniški inženirji so dolga leta študirali in reševali nešteto izzivov, da so prišli do znanja, ki ga potrebujejo. Izkušenim programerjem in tebi, ki razmišljaš o tečaju programiranja, pa mora biti skupno nekaj: dobre osnove.

Programiranje je veščina, ki je trenutno zelo iskana in potrebovana. Programerje potrebujemo na vseh področjih in prav v vsakem podjetju. Ni čudno, da šole programiranja rastejo kot gobe po dežju! 🍄 Naj te ne zavedejo poceni tečaji programiranja, ki obljubljajo službo s 5000 EUR/neto. To se (vsaj prvo leto učenja programiranja) ne bo zgodilo.

Po navadi je ključno, da gre za tečaj, ki traja dlje časa in obljublja realne rezultate. Število ur, ki jih potrebuješ, da razumeš ključno logiko programiranja, je cca. 50. 😉

Ne pričakuj preveč (pa tudi ne premalo!)

Fakultete za računalništvo ne učijo programiranja v Vue.js, Reactu, Angularju, Go-ju ali kateremkoli trenutno modernem programskem jeziku. Učijo pa trdne osnove, katere logiko povzemajo vsi zgoraj omenjeni programski jeziki. Na žalost brez osnovnih konceptov programiranja ne moreš kar skočiti v učenje nekega programskega jezika za npr. IOS app development.

  • Brez osnovnih konceptov ne razumeš delovanja svetovnega spleta.
  • Brez osnovnih konceptov ne razumeš, kako deluje nalaganje spletne strani, ne veš kaj je server in kako priti do njega.
  • Brez osnovnih konceptov ne razumeš, kaj mora spletna stran poleg hardcodanja še imeti.
  • Brez osnovnih konceptov ne veš, kaj vpisati v google iskalnik.
  • Brez osnovnih konceptov ne veš, kam pogledati, ko ti koda zaštrika (in za spremembo ni kriva pozabljena vejica 🤨).
  • Brez osnovnih konceptov, konec koncev, ne razumeš programerskih memesev (kar je res bedno!).

Ne boj se vesoljskih programerskih izrazov, programerji niso bav-bav

Na podlagi vprašanj, ki jih vsakodnevno dobivamo v inbox, je največja skrb bodočih tečajnikov, da bodo prišli na tečaj, kjer bodo obtičali s kupom računalniških geekov in poslušali inštruktorja, ki uporablja vesoljske izraze. 🤨

Zagotavljamo ti, da začetni tečaji programiranja niso nič strašljivega – inštruktor začne od začetka in te nauči vsega, kar moraš vedeti, da boš uspel/a v razredu.

Smartninja šolo programiranja je obiskalo več kot 9000 tečajnikov iz Slovenije, Hrvaške, Portugalske, Poljske, Madžarske, Španije, Nemčije, Avstrije in Danske, ki so se udeležili Smartninja tečajev v svojem jeziku, katerih temelje smo postavili skupaj z izkušenimi inštruktorji.

Kdo bi vedel bolje, kot mi?

Odgovor je torej … Z dobrim začetnim tečajem spoznaš ves potreben žargon, ki ga potrebuješ za nadaljnje učenje programiranja! Potem ti bodo jasne besedne zveze, kot so GitHub, development, AWS, SQL, queries, layouts, in še in še.

Poglej si, kako izgleda kurikulum tečaja web development


Naj pokažemo, kako izgleda tečaj, kot se šika. 😉 Downloadaj si brezplačno e-knjigo s prvo lekcijo našega trimesečnega programerskega Smartninja tečaja Web Development 1.

✅ Price-performance

✅ Trdni temelji programiranja

✅ Programiranje v Python programskem jeziku

✅ Backend, frontend osnove

✅ Inštruktorji s 5+ let izkušenj v programerskem svetu

✅ 3 mesece, dvakrat tedensko.

✅ Online tečaj v živo – inštruktor je na voljo za vprašanja ves čas tečaja.

✅ Slack kanal s sotečajniki, kjer lahko debatirate o domačih nalogah in izzivih, na katere ste naleteli.

Na tej povezavi si lahko naložiš brezplačno prvo lekcijo tečaja Web Development 1.

Nadaljuj z branjem