Brezplačni e-vodič: Kako postati programer?
Poglej več
Odličen uvod v programiranje: SPOMLADANSKI TEDEN PROGRAMIRANJA ZA 99 EUR!
Na tečaj

Jernej Uranič: Programiranje je izziv, v katerega je vredno vložiti čas in trud!

Jernej Uranič, tečajnik, ki je zaključil Web development 1, je po tečaju dobil kratkočasno zaposlitev, kasneje pa so se mu začele odpirati še druge super priložnosti za delo.

Kdo si in kaj počneš v življenju?

Moje ime je Jernej. Sem 30 letni oče dveh otrok. Trenutno razvijam eno svojih svojih idej in veliko kolesarim v družbi starejšega sina.
Prosti čas posvečam igri z otroci ter učenju.

Kako poteka tvoj običajen delovni dan?

Moj običajen delovni dan je precej dolgočasen. 🙂 Zjutraj peljem sina v vrtec, potem pa domov in začnem z delom. Popoldan je namenjen raznim aktivnostim z otroci. Večeri so pa razdeljeni med boljšo polovico in učenje – v prid boljši polovici 🙂

Kaj si si vedno želel postati?

Uf.. Voznik tovornjaka 🙂

Na kateri dosežek si v življenju najbolj ponosen?

Hm.. Lahko bi rekel da na več stvari. Rekel bi da nato da sem začel z učenjem programiranja, ker se mi je odprl čisto nov, do takrat neznan svet, v katerem zelo uživam.

Katera so tvoja življenska načela?

Lepa beseda lepo mesto najde.

Tvoja največja razvada je?

Spanje 🙂

Udeležil si se SmartNinja tečaja, kjer si bil med boljšimi. Lahko na kratko opišeš tvojo izkušnjo?

Udeležil sem se tečaja Web development 1. Moja izkušnja je super.
S programiranjem sem se sicer “spogledoval” že pred tečajem, vendar nikoli tako resno.
Lahko rečem, da je predavatelj Matevž super! Tudi zahtevnejša vprašanja nam je približal na nam razumljiv način. Dobil sem tudi neko širino, na katero pred tečajem nisem pomislil.

Lahko rečeš, da ti je tečaj dal dovolj znanja za začetek programerske kariere? Na kratko opiši.

Dobil sem dobre osnove za naprej in pa samozavest, da se lotim nečesa novega. Mislim, da je tečaj dobro izhodišče, da spoznaš osnove, predvsem pa, da imaš nekoga izkušenega, ki ti lahko odgovori na še tako osnovna ali zapletena vprašanja.

Si se naučil še kakšen nov jezik? Kateri? Bi lahko rekel, da je znanje iz tečaja uporaben pripomoček za učenje novih jezikov?

Naučil sem se osnove PHP, SQL in JavaScript. Mislim da je znanje, ki sem ga pridobil na tečaju dobro izhodišče za učenje novih jezikov, predvsem pa je potrebna volja in delo.

Imaš kakšen nasvet za tiste, ki se odločajo za programersko pot?

Ne obupati 🙂 Je težko, včasih nerazumljivo in takrat je treba vztrajati. Je pa seveda tudi izziv v katerega je vredno vložiti čas in trud.  

Nadaljuj z branjem