Prijavi se na najbolj priljubljen tečaj: WEB DEVELOPMENT 1.
Poglej več

Facebook chat boti – nov kanal za marketing

Facebook chat boti so najnovejši trend digitalnega marketinga in se uspešno prebijajo v ospredje.

V tujini se marketinga preko Facebook chat bota poslužuje vedno več podjetij, medtem ko pri nas še niso prišli do svoje zaslužene prepoznavnosti.

Najbolj pogosto vprašanje, ki se pojavlja ob tej temi, je kakšne prednosti prinašajo podjetjem. Zato smo za vas pripravili kratek pregled.

Pomoč uporabnikom

Eden pogostejših načinov uporabe chat bota je zagotovo podpora oziroma pomoč uporabnikom. Večina strank je že uporabnikov Facebooka in s tem tudi Facebook Messengerja. Zakaj bi potem preusmerjali stranke na nek drug kanal? Chat boti omogočajo komunikacijo s strankami preko že ustaljenega kanala, ki ga v vsakem primeru uporabljajo dnevno.
Druga prednost pri pomoči uporabnikom je avtomatizacija odgovorov na pogosta vprašanja, ki jih uporabniki naslovijo na podjetje. Z avtomatizacijo odgovorov lahko prihranite veliko časa in denarja.

Pošiljanje vsebin

Od druge polovice lanskega leta Facebook omogoča pošiljanje vsebin preko Messengerja. Podobno kot pri newsletter-ju, se mora na obveščanje preko Messengerja posameznik prijaviti. Obvezna je tudi opcija odjave.
Za primer si lahko ogledate HubSpot, ki pošilja svoje novice 1x tedensko.

Smartninja_sola_programiranja_tecaji_ZOo706j

Storitve

Na Messengerju pa lahko srečamo tudi precej botov, ki so na dobri poti, da zamenjajo obstoječe aplikacije. Eden prvih in zagotovo najbolj poznanih je Poncho, napovedovalec vremena. Opredelimo svojo lokacijo, povprašamo o vremenu in dobimo vremensko napoved.
Veliko potenciala za uporabo botov vidijo podjetja, ki se ukvarjajo z različnimi dejavnostmi: zdravim načinom življenja, jezikovni tečaji, potovanja … vedno več pa tudi javne ustanove.

Smartninja_sola_programiranja_tecaji_bhJ1K9A

Spletna prodaja

Boti na področju spletne prodaje olajšajo delo ljudem v podpori predvsem s svojo hitrostjo. Na kupčevo vprašanje bot namreč odgovori takoj. Nastavimo ga lahko tako, da odgovori na kupčeva vprašanja, mu predlaga primeren artikel in s tem olajšajo proces nakupa tako kupcu kot tudi prodajalcu.
Uporaba Facebook chat botov je še v začetni fazi, tako da se iz dneva v dan pojavljajo nove uporabne funkcije.

Nadaljuj z branjem

 • Zaposlitve v programiranju: september 2023

  Mesec september prinaša nove zaposlitve v programiranju. Na voljo je kar nekaj različnih nivojev in vrst zaposlitve, tako da vabljeni k branju in seveda prijavi na delovno mesto. Kaj pa…
 • Tečaji “Smartninja šola programiranja” explained

  Zaradi aktivnega sodelovanja naših inštruktorjev in velikega interesa tečajnikov Smartninja šola programiranja nenehno dodeluje in dodaja nove tečaje programiranja. Vrata priložnosti za izboljšanje digitalnih veščin so pri nas vedno odprta!…
 • Zaposlitve v programiranju: avgust 2023

  Nov mesec, nove zaposlitve! V avgustu se že kar nekaj podjetij zbuja iz poletnega dopustovskega spanca (😉) in na voljo so nove zaposlitve v programiranju! Kam se prijaviš? Monolit Monolit…
 • Učenje programiranja: doma ali na univerzi?

  V zadnjih letih se je programiranje in spletno razvijanje uveljavilo kot ena najbolj zaželenih veščin na trgu dela. Z naraščajočim povpraševanjem po programerjih se postavlja vprašanje, ali je bolje programiranje…