Prijavi se na najbolj priljubljen tečaj: WEB DEVELOPMENT 1.
Poglej več

5 stvari, v katere verjamemo

Pri SmartNinji se vidimo kot družbeno-odgovorno organizacijo, saj želimo na družbo in okolico vplivati na pozitiven način.

Verjamemo, da se v vsakem človeku skrivajo talenti, ki jih tradicionalni izobraževalni sistem mnogokrat ne prepozna. Zato je naša misija ta, da ljudem pomagamo odkriti in razvijati talente na IT področju.

Tukaj je 5 vidikov naše misije:

1. Več raznolikosti v IT sektorju

A veš, da je bilo v 50. letih prejšnjega stoletja programiranje smatrano kot “ženski” poklic? Kasneje, ko se je zgodila revolucija osebnih računalnikov, pa se je tehtnica prevesila na moško stran.

Mi ne želimo, da bi se programiranje smatralo bodisi kot “moški”, bodisi kot “ženski” poklic. Si pa želimo, da bi se razbil stereotip o tem, da je programiranje bolj primerno za moške, kot za ženske, saj to preprosto ne drži (kot je pokazala že zgodovina).

enter image description here

2. Kdor koli naj ima možnost spremeniti svojo karierno pot

Mnogi, ki imajo talent za programiranje, zaradi takih ali drugačnih razlogov niso študirali računalništva in tako niso imeli priložnosti odkriti ta talent.

Mi želimo komur koli dati priložnost, da programiranje preizkusi in ugotovi, ali ima talent za to, ter – kar je najpomembnejše – ali ji/mu je programiranje sploh všeč.

3. Zmanjšajmo brezposelnost med mladimi

Finančna in ekonomska kriza, ki je svet zadela leta 2008, je pustila globoke posledice predvsem med mladimi. Mnogi imajo še sedaj težave prebroditi te posledice (tako v finančnem, kot v kariernem smislu).

Pri SmartNinji želimo mlade opremiti z veščinami, ki jim bodo močno koristile pri iskanju zaposlitve, ali pa celo pri ustvarjanju lastnega podjetja.

4. Delo na daljavo

Vedno več podjetij ponuja svojim zaposlenim možnost dela na daljavo, bodisi deloma, bodisi v celoti.

Seveda delo na daljavo ni primerno za vsako delovno mesto. Vseeno pa tam, kjer to je možno (vsaj deloma, če ne v celoti), lahko delo na daljavo prinese podjetju in zaposlenemu mnogo prednosti.

Teh prednosti je več – od nižjih stroškov za podjetje (npr. manj potrebne pisarniške površine) in lažjega zaposlovanja (podjetje lahko najde delavca kjer koli po svetu), do celo okoljskih vidikov (manj vožnje na delovno mesto pomeni manj izpustov CO2, pa tudi manj stresa za zaposlenega).

enter image description here

5. Boljša komunikacija med programerji in ne-programerji

Podjetja, ki imajo zaposlene tako programerje, kot ne-programerje (npr. projektni vodje, marketingarji, oblikovalci itd.), se pogosto soočajo s problemi v komunikaciji med tema dvema skupinama zaposlenih.

Zato ni presenetljivo, da so SmartNinja tečaji zelo priljubljenimi tudi med ljudmi, ki nimajo oz. ne mislijo imeti programerske službe. Njihov razlog za udeležbo na tečaju je namreč drugačen: programirati se želijo naučiti zato, da bodo svoje programerske sodelavce lažje in bolje razumeli. Tako se podjetja izognejo marsikateremu šumu v komunikaciji.

Nadaljuj z branjem

 • Zaposlitve v programiranju: september 2023

  Mesec september prinaša nove zaposlitve v programiranju. Na voljo je kar nekaj različnih nivojev in vrst zaposlitve, tako da vabljeni k branju in seveda prijavi na delovno mesto. Kaj pa…
 • Tečaji “Smartninja šola programiranja” explained

  Zaradi aktivnega sodelovanja naših inštruktorjev in velikega interesa tečajnikov Smartninja šola programiranja nenehno dodeluje in dodaja nove tečaje programiranja. Vrata priložnosti za izboljšanje digitalnih veščin so pri nas vedno odprta!…
 • Zaposlitve v programiranju: avgust 2023

  Nov mesec, nove zaposlitve! V avgustu se že kar nekaj podjetij zbuja iz poletnega dopustovskega spanca (😉) in na voljo so nove zaposlitve v programiranju! Kam se prijaviš? Monolit Monolit…
 • Učenje programiranja: doma ali na univerzi?

  V zadnjih letih se je programiranje in spletno razvijanje uveljavilo kot ena najbolj zaželenih veščin na trgu dela. Z naraščajočim povpraševanjem po programerjih se postavlja vprašanje, ali je bolje programiranje…