Web Development 1

Nauči se izdelovanja spletnih strani in spletnih aplikacij. Na 12-tedenskem tečaju boš spoznal/a tako front-end (HTML, CSS) kot back-end (Python) programiranje! Prijavi se na tečaj spletnega programiranja, ki te popelje od popolnega začetnika/ce do trdnih osnov programiranja.

36 ur
24 srečanj
začetni

Alja

Sedaj ko sem pridobila osnovno znanje bom se bom lažje samostojno učila naprej.

Valentina

Tečaj mi je pomagal razumeti kako izgleda sestavljanje spletne strani in vse kar je v ozadju, hvala za podrobno razlago in pomoč.

Klemen

Za osnove je fino, če predavatelj stalno ponavlja in prevaja ta abstraktni/logični jezik v naravni – da se stvar usede!

Marko

Zelo dober tečaj, vredno denarja, zelo poučno.

Boštjan

Najbolj uporabna stvar ki sem se jo naučil na tečaju mi je bila, da sem pridobil logaritemsko mišljenje.

Marko

Super sistem učenja. Potrpežljivost predavateljev ter prijaznost.

Gal

Tecaj je bil super! Pridobil sem neko novo znanje, ki ga o Pythonu nisem imel.

Program

Naučil/a se boš front-end jezike: HTML in CSS ter jih začinil/a s popularnim ogrodjem Bootstrap. Za back-end programiranje boš spoznal/a programski jezik Python, v katerem boš naredil/a svojo prvo (pa ne le eno) spletno aplikacijo in jo naložil/a na spletni strežnik, da bo lahko do nje dostopal kdor koli. Za nameček pa boš spoznal/a še vsa ključna orodja in postopke, ki jih pri delu uporabljajo IT podjetja in startupi, kot so npr. GIT in GitHub ter wireframing.Tečaj bo potekal v živo preko interneta oz. bolj natančno preko video konference.

Web Development oziroma spletno razvijanje sestoji iz dveh osnovnih konceptov: Front-end development in Back-end development. Tečaj je razdeljen na tri sklope.

Prvi del: Front-end development

Vsakdo naredi svoje prve korake v svet spletnih strani s front-end jeziki HTML in CSS. Ob tem boš spoznal/a še popularno CSS ogrodje Bootstrap ter si začel/a graditi svoj programerski CV z GitHubom.

Drugi del: Osnove programiranja v Pythonu

Spoznal/a boš osnove programiranja v Pythonu, ki je zaradi svoje čiste in elegantne sintakse eden izmed najbolj priljubljenih programskih jezikov.

Tretji del: Back-end development s Pythonom

Vsaka (resna) spletna stran potrebuje poleg front-enda tudi back-end. Tega bomo izgradili s pomočjo Pythona ter spletno stran naložili na Heroku spletno gostovanje (Amazon Web Services – AWS).Tečaj je zelo praktično usmerjen – tekom tečaja boš sprogramiral/a več kot 20 manjših projektov, s katerimi boš nabral/a programersko kilometrino ter jih lahko vključil/a v svoj programerski CV na GitHubu.

Predznanje

Udeleženci ne potrebujejo programerskega predznanja, saj se gre v sklopu programa od osnov dalje. Tečaj bo potekal v slovenskem jeziku, kljub temu pa se od udeležencev pričakuje bralno razumevanje angleškega jezika, ki je ključno za vsakega programerja.

TEČAJ WEB DEVELOPMENT 1 LAHKO DOBIŠ 20% CENEJE, ČE SE ODLOČIŠ ZA NAKUP KOMPLETA TEČAJEV WEB DEVELOPMENT 1 (PYTHON) IN 2 (JAVASCRIPT).

Termini in izvedba e-lekcij

Tečaj traja tri mesece. Poteka dvakrat tedensko, od 17.00 do 18.30 (skupno je 24 e-srečanj po 2 šolski uri).Srečanja tečaja bodo potekala preko video konference (video klica), izven srečanj pa bo inštruktor tečajnikom na voljo preko chat platforme Slack.

Kaj potrebujem pri sebi?

Vsak udeleženec potrebuje računalnik, ki ima vsaj 4GB RAM-a ter solidno internetno povezavo.

Kaj če manjkam na e-srečanju?

Vsi tečajniki imajo dostop do naših kurikulumov, kjer imajo pregled vseh lekcij. V kolikor kdaj manjkaš, ni problema, saj lahko zamujeno lekcijo predelaš sam.Prav tako bo inštruktor snemal svoje lekcije, da si lahko lekcijo kasneje še enkrat ogledaš sam, ali pa nadoknadiš zamujeno lekcijo.Tekom Web development tečaja pa je tudi pet ponovitvenih srečanj, kjer se ne jemlje nove snovi, ampak ponavlja in utrjuje staro. Tudi na teh srečanjih se lahko nadoknadi zamujeno.
Web Development tečaj
Web Development tečaj

449,00 

Datum tečaja
6. 4. 2023
Inštruktor
Matej Korbar
Trajanje
36 ur
Število srečanj
24 srečanj
Težavnost
začetni

Izjave naših tečajnikov

"Programiranja sem se prvo lotil sam, doma in šlo je zelo počasi. Potem sem se vpisal na SmartNinja tečaj, kjer sem pridobil ogromno znanja v zelo kratkem času, pa tudi kje in kako se učenja lotiti sam naprej. Zelo mi je všeč, da je znanje, ki ga pridobiš, zelo praktično in uporabno."
"Tečaj Web development 1 res priporočam, saj te na njem naučijo zelo veliko danes uporabnih veščin. Dela se tudi na praktičnih primerih."
"SmartNinja tečaj toplo priporočam tako začetnikom, ki bi radi osvojili osnove programiranja, kot tudi tistim, ki bi radi svoje znanje še nadgradili. Poleg znanja s tečaja odneseš veliko koristnih informacij, ki ti pomagajo pri nadaljnjem učenju in delu."