Programiranje za začetnike

Nauči se osnov programiranja in postani programer/ka!

Tečaj Programiranje za začetnike bo potekal 4 tedne, s srečanji dvakrat tedensko po uro in pol. Tečaj je primeren za popolne začetnike.

Na tečaju se naučiš osnovnih konceptov programiranja, ki so enaki v vseh programskih jezikih. Zato ti po tečaju ne bo težko preklopiti na nek drug programski jezik, če boš to želel/a.

Tečaj predstavlja odličen uvod v programiranje in ti daje dobro osnovo za nadaljno usmeritev v bodisi spletni razvoj, mobilne aplikacije ali kaj tretjega.

12 ur
8 srečanj
začetni

Program

Tečaj Programiranje za začetnike je odlična odskočna deska v svet programiranja. Tekom tečaja izdelaš kar 10 različnih programerskih projektov (računalniških programov), s katerimi utrjuješ znanje in jih lahko nato tudi vključiš v svoj CV. Ti projekti ti dajo odlično podlago, s katero lahko nato izdeluješ lastne programe in skripte.Za zaključni projekt tečaja pa se izdela zelo zanimiv Python program, s katerim zlahka iz neke spletne strani pobereš željene podatke prek API vmesnika. To je zelo uporabno za izdelavo programov s področja financmarketinga oz. kjerkoli, kjer moraš na spletu najti podatke in jih nato obdelati.Urnik tečaja:
  • 1. lekcija: Uvod v Python in razvojno okolje
  • 2. lekcija: Pogoji in zanke
  • 3. lekcija: Seznami, boolean in še druga For zanka
  • 4. lekcija: Funkcije in testiranje
  • 5. lekcija: Objektno-orientirano programiranje (OOP)
  • 6. lekcija: JSON & API
  • 7. lekcija: Grafični uporabniški vmesnik (GUI)
  • 8. lekcija: Zaključek

Predznanje

Udeleženci ne potrebujejo programerskega predznanja, saj se gre v sklopu programa od osnov dalje. Tečaj bo potekal v slovenskem jeziku, kljub temu pa se od udeležencev pričakuje bralno razumevanje angleškega jezika, ki je ključno za vsakega programerja.

Termini in izvedba e-lekcij

Tečaj poteka dvakrat tedensko (skupno 8 srečanj po 2 šolski uri).Srečanja tečaja Programiranje za začetnike bodo potekala preko video konference (video klica), izven srečanj pa bo inštruktor tečajnikom na voljo preko chat platforme Slack.

Kaj potrebujem pri sebi?

Vsak udeleženec potrebuje računalnik, ki ima vsaj 4GB RAM-a ter solidno internetno povezavo.

Kaj če manjkam na e-srečanju?

Brez skrbi! Vsi tečajniki imajo dostop do našega t.i. Student Dashboarda, kjer imajo pregled vseh lekcij. V kolikor kdaj manjkaš, ni problema, saj lahko zamujeno lekcijo predelaš sam.Prav tako bo inštruktor snemal svoje lekcije, ter jih delil z manjkajočimi tečajniki, da si bodo lahko lekcijo kasneje ogledali sami.
Programiranje za začetnike SmartNinja
Programiranje za začetnike SmartNinja

199,00 

Datum tečaja
20. 6. 2023
Inštruktor
Znan kmalu
Trajanje
12 ur
Število srečanj
8 srečanj
Težavnost
začetni

Izjave naših tečajnikov

"Programiranja sem se prvo lotil sam, doma in šlo je zelo počasi. Potem sem se vpisal na SmartNinja tečaj, kjer sem pridobil ogromno znanja v zelo kratkem času, pa tudi kje in kako se učenja lotiti sam naprej. Zelo mi je všeč, da je znanje, ki ga pridobiš, zelo praktično in uporabno."
"Tečaj Web development 1 res priporočam, saj te na njem naučijo zelo veliko danes uporabnih veščin. Dela se tudi na praktičnih primerih."
"SmartNinja tečaj toplo priporočam tako začetnikom, ki bi radi osvojili osnove programiranja, kot tudi tistim, ki bi radi svoje znanje še nadgradili. Poleg znanja s tečaja odneseš veliko koristnih informacij, ki ti pomagajo pri nadaljnjem učenju in delu."